Újévi bőrápolási fogadalmak – minden életkorban

Új év – új bőrápolási program! Az új év arra sarkall bennünket, hogy jelentős változásokat eszközöljünk életünkben. Vannak, akik az egészséges életet tűzik ki célul, mások hosszú, karrierrel kapcsolatos célokat tartalmazó listát írnak, melyeket az új évben el szeretnének érni. Idén a mi javaslatunk az, hogy vedd komolyabban a bőrödet. Életkortól függetlenül, a 20-as éveinktől kezdve mindannyian tehetünk a bőr megjelenésének javításáért, függetlenül attól, hogy új, hatékonyabb összetevőket kezdünk használni, vagy a krémek mellett elkezdünk étrend-kiegészítőket is fogyasztani. Kezdd el most, és tizenkét hónap múlva a lehető legjobb minőségű lesz a bőröd, olyan, amilyen már régóta nem volt. Íme az újévi bőrápolási fogadalmaink – minden életkorra.

Ha a 20-as éveidben jársz…

Újévi bőrápolási fogadalmad legyen az, hogy elkezdesz szemránckrémet használni! Soha nem túl korai. A szemkörnyéken a bőr törékeny és finom, és kisebb a természetes nedvességtartalma. Ráncosodásra hajlamos (lásd szarkalábak), mert egész életünkben hunyorgunk. Legyél proaktív és előzd meg a problémát, ez a saját érdeked. Ha szemkörnyékápolót használsz, azzal hidratálod a bőrt, és segítesz megelőzni a finom ráncokat. Próbáld ki az Image Skincare Vital C Hydrating Eye Recovery Gel ápolóját. Szabadalmazott kollagén-helyreállító komplexet tartalmaz, amely segít fokozni a bőr rugalmasságát, és csökkenti a sötét karikák és a duzzanatok megjelenését. Hialuronsavat is tartalmaz. Az idősödés normál folyamata során csökken a bőr nedvességtartalma. A bőr nedvességéhez kulcsfontosságú a hialuronsav, mely egyedülálló vízmegtartó kapacitással bír.1 Segít feltölteni a bőrt, kisimítani a ráncokat, kevésbé láthatóvá teszi azokat. Minél hamarabb kezded el ápolni a szemkörnyéket, annál tovább marad fiatalos a tekinteted.

Ha a 30-as éveidben jársz…

Újévi bőrápolási fogadalmad legyen az, hogy elkezdesz retinolt használni! Biztosan találkoztál már a retinollal (vagy az A-vitaminnal), mely kulcsfontosságú összetevő számos bőrápoló termékben. Különféle előnyökkel jár, többek között élénkíti a sejtek cseréjét, növeli a feszességet. A sejtek cseréjének gyorsításával a retinol támogatja az új, egészséges sejtek bőrfelszínre jutását. Ezzel csökkenti a bőrelváltozásokat, világosítja a pigmentációt, melyet a napkárosodás okoz. Csökkenti a ráncokat is. Mivel 30-as éveinkben lassan csökkenésnek indul a kollagénállomány, célszerű olyan összetevőket bevinni a bőrápolási rendszerünkbe, amelyek segíthetik a kollagén képződését. Próbáld ki az Image MD Restoring Retinol Crème terméket, ha szeretnéd bevezetni a retinolt a bőrápolási programodba. Kapszulázott, időben fokozatosan kibocsátott retinolt tartalmaz, amely segít minimalizálni a ráncok, a finom vonalak, a durva textúra és az egyenetlen tónus megjelenését, miközben kezeli a pattanásokat is. Rendszeres használatával tovább marad a bőr fiatalos.

Ha a 40-es éveidben jársz…

Újévi bőrápolási fogadalmad legyen az, hogy elkezdesz növényi őssejteket használni! Az állati őssejtekhez hasonlóan a növényi őssejtek is képesek elősegíteni a sérülés után a regenerálódást. A bőrápoló termékekben a növényi őssejt-kivonatokról igazolták, hogy képesek minimalizálni a ráncok és a finom vonalak megjelenését.2 A növényi őssejt-kivonatok nagyszerű frontvonalat képviselnek a bőrápolásban, mert ígéretes eredményeket mutatnak, és szerencsére nem hordozzák azt a negatív megítélést, mint az állati őssejtek. A bőrápolási programot jól kiegészítheti a The Max Stem Cell Crème termék. Alpesi növényekből kivont őssejteket tartalmaz, mely növények a kíméletlen klímában is életben maradnak. Ezek az őssejt-kivonatok elősegítik a nedvesség visszatartását a bőrben, és késleltetik a ráncok és a finom vonalak látható megjelenését. A krémben lévő antioxidánsok csökkenti az idősödés jeleit, simítják, fiatalítják a bőrt.

Ha az 50-es éveidben jársz…

Újévi bőrápolási fogadalmad legyen az, hogy elkezdesz kollagénes étrend-kiegészítő italt fogyasztani! Kutatások igazolták, hogy a kollagénes étrend-kiegészítők bevitele nagyon hasznos lehet a bőr állapotának javításában és az öregedés árulkodó jeleinek csökkentésében.3 A kollagénpótlás segíthet növelni a bőr nedvességszintjét és rugalmasságát. Mivel a bőrt leginkább azt teszi öreggé, ha csökken a hidratáltsága és a feszessége, ezért logikus, hogy ezzel a két tényezővel javíthatjuk a bőr megjelenését. A fokozott hidratálás segít a finom vonalak feltöltődésében, hogy kevésbé legyenek láthatóak, és a rugalmasság növekedése is segíti a ráncok megjelenését csökkenteni. Az Image Skincare YANA Daily Collagen Shots ital nagyszerű módja a bőr megjelenésének javítására, mert kollagént tartalmaz. A YANA belülről kifelé hat, segít növelni a hidratáltságot és fokozni a rugalmasságot. Az érett bőr számára is előnyös a bőrápolási termékek helyi alkalmazása, de szüksége van egy kis extrára is. Itt kerül a képbe a kollagén pótlás. Viszont rendszeresen kell fogyasztanod az étrend-kiegészítőket annak érdekében, hogy a lehető legtöbb hasznot hozd ki belőlük.

 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2699641/

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5674215/

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6835901/

 

Az eredeti cikk szerzője: Jennifer Kogon