Tippek a nyári bőrvédelemhez

Július és augusztusban rengeteg szabadtéri rendezvényt tartanak. Itt a fesztiválszezon, a különféle ünnepek. Ha azt tervezed, hogy kerti partira mész, strandra jársz majd, vagy egy napos kirándulásban gondolkodsz, figyelmedbe ajánljuk cikkünket, mert ilyenkor sem szabad elfeledkezned a bőröd helyes ápolásáról. Ha a rendezvényeken alkoholt is fogyasztasz, akkor a hidratálásra is ügyelned kell. Ha a strandot kedveled inkább, akkor a fényvédelem lesz az egyes számú feladat. Ha a kiránduláson megizzadsz, az pattanásokat okozhat. Szóval egy csomó mindenre kell figyelned, de ezt nem azt jelenti, hogy egész nap azon kellene aggódnod, hogy mi is lesz a bőröddel. Alábbi tippjeinkkel biztonságban érezheted magad a hétvégéken és a nyaraláson.

A bőr letisztítása

Kezdd a napodat azzal, hogy jó alaposan megtisztítod a bőrödet. Ez felfrissít, és az utána a bőrödre felvitt termékek hatóanyagai sokkal jobban be tudnak majd szívódni a szövetekbe. Ha partizol, fesztiválozol, akkor reggel és este is jöhet az alapos tisztítás.

Reggel azért fontos, mert alvás közben a hajról az olaj átkerül az arcra. Fontos az esti arclemosás is, hiszen el kell távolítanod a napközben a bőrre került faggyút, szennyeződést, sminket, fényvédőt, stb.  Képzeld azt, hogy a bőröd egy vászon, melyet tisztává és tökéletessé kell tenned, mielőtt felvinnéd a szérumot, krémet, egyéb termékeket.

Hidratálás

A hidratálás mindig kulcsfontosságú, és nyáron különösen aktuális. Sőt, a forró hónapokban van, aki azt gondolja, teljesen felesleges hidratálni vagy inkább kihagyja a hidratáló krémet. Pedig van megoldás, mert léteznek könnyű, géles hidratálók, amelyek nem nehezítik el a bőrt. A meleg napokon könnyű megizzadni és túlhevülni. Ilyenkor jöhet a Vital C Hydrating Facial Mist arcpermet. Napközben akár többször is fújd az arcodra, hogy hidratáld és felfrissítsd a bőrödet. Legfontosabb hatóanyaga a C-vitamin. A C-vitamin nagyszerű antioxidáns, amely védi a bőrt a napkárosodástól és a szabad gyökök hatásától is.[1]

Védelem

Bár a bőr védelme a harmadik tippként szerepel a cikkünkben, valójában ez a legeslegfontosabb dolog, amit megtehetsz. Ha bármilyen okból kihagyod a tisztítást és a hidratálást, akkor legalább fényvédőt használj. Hiszen nyáron sokkal többet vagy a szabadban. A nap sugarai folyamatosan és közvetlenül bombázzák a bőrödet. A minimum az, hogy okosan véded a bőrödet a leégéstől és a napkárosodástól. Használd a Prevention + Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF 50-et a nap folyamán (két óránként, vagy ha izzadsz, akkor gyakrabban). Ez az áttetsző napvédő krém hidratáló összetevőkkel dúsított, ezért egyszerre óv és hidratál.

Eltávolítás

Miután egész nap jól érezted meg a rendezvényen, éjszakára mindig alaposan távolítsd el a sminket és a fényvédőt. És ez nem csak egy sima lemosást jelent. Először használj lemosó balzsamot vagy olajat a smink eltávolításához, majd jöhet a szokásos lemosód, a smink és az SPF maradványainak eltávolítására. A dupla tisztítás mindenképpen ajánlott azokon a napokon, amikor erős sminket viselsz, gyakran viszed fel a fényvédőt, megizzadsz vagy piszkos leszel.

Ha a bőröd védelme kipipálva, bátran érezd magad jól a nyári programokon! Kellemes nyaralást kívánunk!

 

[1] https://jamanetwork.com/journals/jamaotolaryngology/fullarticle/509859