Tavaszi nagytakarítás – a bőrápolásban is

A tavasz a megújulás és a regenerálás ideje. Nyílnak a virágok, a levelek élénkzöld színben pompáznak, és a bőrünk felébred a hosszú téli alvás után. Remélhetőleg egész télen gondosan használtad a maszkokat és hidratáltál, de ha nem, mi is lenne jobb időszak, mint a tavasz, hogy visszaszerezd a ragyogást és a vitalitást?

A tavasz remek alkalom arra, hogy visszaállítsd a korábbi tisztító bőrápolást, amelyet esetleg elhanyagoltál a téli hibernálásod során. Van néhány tippünk ahhoz, hogyan tisztítsd tavasszal a bőrt, és hogyan változtasd ragyogóvá.

 

1. Tisztítsd meg a sminkecseteket!

 

A sminkecsetek tisztítása nemcsak fárasztó munka, de könnyű róla megfeledkezni. Viszont ha nem tisztítod őket, azzal károsíthatod a bőrödet. A sminkecsetek nemcsak a szennyeződést gyűjtik össze, de a baktériumokat is, amelyek pattanást okoznak. Vannak ecsetek, például az alapozó ecset (Image Skincare’s I BEAUTY Flawless Foundation Brush) illetve a korrektorecset, amit legalább hetente egyszer meg kell tisztítani, mert beleül a felvitt termék.

 

Ha valaha tisztítottál már hosszú kihagyás után alapozóecsetet, akkor tudod, milyen nehéz az alapos munka. Használhatsz kímélő szappant vagy spéci ecsettisztító szert.  Először is langyos vízzel nedvesítsd meg az ecsetet, majd a tenyeredben habosíts fel egy vagy két cseppnyi tisztítót és ebben forgasd körkörösen az ecsetet. Alaposan öblítsd ki, és törülközővel vagy papírtörlővel itasd fel a nedvességet az ecsetből. Formázd meg, hagyd megszáradni úgy, hogy lógasd ki a fürdőszobai pult szélén túlra. Ha törölközőre teszed a száradáshoz, akkor gombák telepedhetnek meg rajta. Ne feledd, a tiszta sminkecsettel sokkal egyenletesebb a smink felvitele, mint a szennyezettel. Az olajok, a szennyeződések és a baktériumok könnyen megkapaszkodnak az ecset sörtéibe, emiatt a smink felvitele kevésbé egyenletes. Ettől pedig akár foltos lehet az alapozód, vagy megülhet a bőrön. Ezt pedig nem szeretjük. Utóirat: A sminkecsetet akkor kell cserélni, kidobni, amikor elveszti az alakját és a sörték hullani kezdenek.

 

2. Hámlassz!

 

A gyönyörű, ragyogó, egészséges bőrhöz fontos a hámlasztás. De mint a sminkecset mosását, ezt is megélheted feladatként. Szerencsére nem kell minden nap hámlasztani a bőrt. Elég hetente 2-3 alkalommal (ha érzékeny a bőröd, hetente egyszer is lehet). A hámlasztás során a bőr felszíni rétegéről eltávolítod az elhalt hámsejteket – ezzel előzöd meg a fáradt, durva textúrát és persze a pattanásokat. Ha már vannak pattanásaid és a bőröd is durva, a rendszeres hámlasztás segíthet a kezelésben és a tünetek csökkentésében.

 

Választhatsz fizikai vagy kémiai hámlasztást is. Mindkét módszer használ, bár a kémiai hámlasztás a gyengédebb a kettő közül. A fizikai hámlasztásnál kis szemcséket vagy gyöngyöket tartalmazó radírral, mechanikusan tisztítod a bőrt, vagy valamilyen eszközt is bevethetsz az elhalt sejtek eltávolítására és az eltömődött pórusok tisztítására. A kémiai hámlasztásnál valamilyen savat, például glikolsavat alkalmazunk a faggyú, az elhalt sejtek és a pórusokban ülő szennyeződés eltávolításához. Az biztos, hogy mindkettő kiváló a tavaszi „nagytakarításhoz”. Az Image Skincare ILUMA Intense Brightening Exfoliating Powder por a fizikai és a kémiai hámlasztó erejét kombinálva gyengéden, de alaposan hámlaszt és hozza elő a csodásan ragyogó bőrképet. Kókusztejport, tökenzimet, tejsavat tartalmaz (a tejsav simítja a bőrt és javítja a textúráját), melyek együtt gondoskodnak a textúra javításáról, a ragyogásról, a fáradt, elszíneződött, pattanásos bőr állapotának javításáról. A rendszeres használat segíthet halványítani a sötét foltokat vagy az öregségi foltokat, hogy a bőr egyenletesebb legyen.

 

3. Használj tisztító hatású pakolást!

 

Hetente egyszer a hámlasztás után vigyél fel tisztító pakolást, mint pl. az Image Skincare I MASK Purifying Probiotic Mask probiotikus maszkot, mely joghurt alapú probiotikumokat (a bőrre felvitt probiotikumok segítik a bőr mikrobiomjának egyensúlyát és egészségét), vitaminokat, ásványokat, antioxidánsokat tartalmaz a fáradt bőr tüneteinek leküzdéséhez. Ezenkívül aktív szén is található az összetevők között, hogy mélyen behatoljon a pórusokba és segítsen azok kitisztításában, javítsa a textúrát és megelőzze a jövőbeli problémákat.

4. Ne csak a virágok nyíljanak, a szempillák is!

 

Persze, hogy a tavaszra utalunk, de azért fontold meg a tanácsunkat. Tavasszal a növények is magukra találnak – segíts a szempilláidnak és a szemöldöködnek is a megerősödésben. Jó pár éve hódít a hosszú szempilla és az erős szemöldök, és úgy néz ki, a trend tartani fogja magát. Talán még emlékszel, hogy az 1990-es években a vékonyra szedett szemöldök volt a divat. Szerencsére ettől elbúcsúztunk. Viszont ha te is követted ezt a gyakorlatot, lehet, hogy az megviselte a szemöldöködet. Tegyél a megújulásáért!

Próbáld ki az Image Skincare I BEAUTY Brow and Lash Enhancement Serum szemöldök- és szempillaápoló szérumát, hogy a pillák és a szemöldökök megerősödhessenek. Peptideket, ápoló összetevőket és növényi őssejteket rejt magában. Ezek együtt az egészséges szőrtüszők érdekében hatnak, és közben óvják a pillákat és a szemöldök szálait a töredezéstől. Rendszeres használattal a szemöldök és a pillák megerősödnek, a szálak vastagabbá válnak.

 

5. Ápold az ajkakat!

 

Az ajkak bőre érzékeny és vékony, ezért extrán oda kell rá figyelni. Télen talán nincs is olyan, akinek ne cserepesdne ki a szája. De még ha hidratálod is, tavasszal ne feledkezz meg az ajkak hámlasztásáról radírral vagy pakolással, hogy megszabadulj a hámló, száraz bőrtől és segítsd feltölteni az ajkakat.

Miután leradíroztad vagy pakolással hámlasztottad az ajkak bőrét, vigyél fel rá Image Skincare ORMEDIC Lip Enhancement Complex ajakápolót. Ez az ajakkezelés rendkívül hidratáló, és olyan polipeptid formulát tartalmaz, amely javítja az ajkak vizuális volumenét, teltebbé teszi azt. Az összetevők között szerepel az avokádóolaj, az alaposan hidratáló hatásért, ami segíti a cserepes és száraz ajkak kezelését és megelőzését.

Forrás: IMAGE Skincare 2020. március 02.