Mit jelent a ’maszkne” kifejezés? Hogyan szabadulhatsz meg a maszkviselés miatt jelentkező pattanásoktól?

Forrás: IMAGE Skincare

A maszkviselés már megszokottá válik lassan, és sajnos vele járhat egy új jelenség, ami egy érdekes nevet kapott: „maszkne”. Mit jelent a „maszkne” kifejezés? A szakkifejezés az Acne mechanica, azaz olyan bőrprobléma, amit a sokat viselt maszk által kifejtett ismétlődő dörzsölés, nyomás, irritáció okoz. A pattanások természeten ott jelennek meg, ahol a maszk fizikailag a bőrt fedi: orron, orcákon, állvonalon.

Fiziológiailag annyi történik, hogy a maszkviselés miatt eltömődnek a pórusok az izzadás, a smink, a faggyú révén. Ráadásul a lélegzés miatt sokkal nedvesebb a maszk alatt a levegő, aminek okán a baktériumok is könnyebben megtelepszenek.

A jó hír az, hogy a bőrápolásod megfelelő igazításával megelőzheted és minimalizálhatod a maszkne kialakulását. Az Image Skincare szakmai csapata specifikus maszkne protokollt állított össze a probléma megoldására.

Ha klasszikus maszknétól szenvedsz (látható pattanásaid vannak)

ORMEDIC balancing facial cleanser – Állj ellen a kísértésnek, és ne dörzsöld az arcodat túlzott hévvel. Ha maszknéd van, jó eséllyel a bőröd érzékenyebb az átlagosnál. A szennyeződéseket gyengéd lemosóval, mint pl. az Ormedic lemosó, távolítsd el, mely bio aloe verával és növényi kivonatokkal táplál és nyugtat.

CLEAR CELL restoring serum – Használj olyan szérumot, ami kimondottan nyugtatja a bőrödet, és közben minimalizálja a pórusokat, fényesedést és faggyútermelést. Ez a szérum B6-származékot alkalmaz erre a célra, és közben a növényi hatóanyagok csökkentik az irritációt és gyulladást.

CLEAR CELL mattifying moisturizer – Ne hagyd ki a hidratálást csak azért, mert félsz attól, hogy a maszk alatt hidratálót viselj. Ez az önmagát szabályozó hidratáló termék a problémás bőrt ott tölti fel nedvességgel, ahol annak arra szüksége van, és felszívja a felszíni faggyút, közben pedig véd és csökkenti az irritálódást.

I MASK purifying probiotic mask – A jól megérdemelt kikapcsolódás a bőrödnek, miközben nincs rajtad a maszk. Ez a speciális, erősítő pakolás a joghurt alapú probiotikumok és tápláló szupergyümölcsök erejét hasznosítva hozza egyensúlyba a természetes flórát a bőrön, és segíti ellenállását a kiszáradással szemben. A tisztító zöld agyag és aktív szén méregtelenít, távol tartja a pattanásokat, tisztít, simít, finomít.

Ha érzed, hogy dörzsöli a maszk az arcodat

ORMEDIC balancing facial cleanser – Fontos, hogy gyengéden ápold a bőrt, bármennyire is azt érzed, muszáj ledörzsölnöd mindent a bőrödről. Ez a lemosó könnyebbséget hoz a bőrödnek, miközben eltávolítja a szennyeződést és sminket.

I RESCUE post treatment recovery balm – Ha látható pattanásaid jelentek meg a maszk dörzsölő hatásától, hagyd a bőrödet magától megújulni. Plasztikai sebészek által tervezett termék, melynek célja a beavatkozások utáni gyógyítás. Ez a helyreállító komplex csökkenti a húzó érzetet, az irritációt, a kipirosodást és csökkenti a bőrön át történő vízveszteséget. Használd reggel (mielőtt felveszed a maszkot) és éjszaka lefekvés előtt.

ORMEDIC balancing gel masque – Ápold bőrödet, amikor nincs rajtad védőmaszk. Ultragyengéd gélmaszk, mely azonnal lenyugtatja és frissíti a finom, száraz és fáradt bőrt. Hidratál, visszaadja az egyensúlyt a nyugtató növényi kivonatok és a bio aloe vera által. Japán kígyószakáll kivonat és fügekaktuszvíz segítenek a nyugtatásban, ellenállóvá teszik a bőrt a kiszáradással és a környezeti károkkal szemben.

ORMEDIC balancing antioxidant serum – A dörzsölődés látható jeleit a legjobban antioxidánsokkal tudod kezelni. Ultranyugtató szérum, mely csillapítja a bőrt, erősíti védelmét a károkkal szemben. Kakaduszilva és céklakivonat magas antioxidáns tartalma adja a bőr egészséges ragyogását. A tápanyagban gazdag bio szőlővíz és a hialuronsav segítenek helyreállítani a nedvességhiányos bőr egyensúlyát és hidratáltságát.

Ha egy kicsit irritálódott a bőr

I RESCUE post treatment recovery balm – Használd ezt a regeneráló balzsamot arra, hogy a bőrödet támogasd az erősödésben és revitalizálásban, főleg ha kiütéseid lettek a maszktól.

VITAL C hydrating water burst – A maszk által dörzsölődő bőrnek rengeteg gyengéd táplálásra és hidratálásra van szüksége. Az innovatív gél átalakul és antioxidánsok, hialuronsav, vitaminok és peptidek özönét bocsátja a bőrbe, a fiatalos, ragyogó, egészséges megjelenésű bőrképért.

I MASK hydrating hydrogel sheet mask – Ez a hidrogél maszk azonnal hidratálja a fáradt, száraz, kimerült bőrt. Nyugtat és hűsít, frissít és a szomjas bőrt ásványokban gazdag vizekkel és hialuronsavval tölti fel. Aminosav elegy, aloe vera és antioxidáns kivonatok varázsolják a bőrt üdén ragyogóvá.

Most, hogy felvértezted magad a maszkne elleni küzdelemben, már úgy lehetsz biztonságban, hogy a bőröd csodás ragyogása miatt nem kell aggódnod. Jó egészséget kívánunk!