Miért kulcsfontosságú a hidratálás a nyári időszakban?

Forrás: IMAGE Skincare

Amikor a hőmérő higanyszála alacsonyan marad, csak úgy pakoljuk magunkra a krémeket, de amint megszalad a higanyszál, már el is feledkezünk a hidratálásról. Sajnos ez a szokás helytelen! A bőrnek egész évben szüksége van hidratálásra! Sőt, a forró évszakban a napozás, a légkondicionálók, az úszómedencék klórtartalma és a tengerparti sós víz is hozzájárul a bőr kiszáradásához és a természetes nedvességszint csökkenéséhez. Ilyenkor gyakrabban borotváljuk pl. a lábunkat, rovarriasztót fújunk a bőrre, napozunk, sőt még akár le is égünk – ez mind szárítja a bőrt. Olvass tovább, hogy megtudd, mi a legjobb módja bőröd hidratálásának a nyár folyamán és milyen termékeket használj.

Így hidratálj a melegben

Először is maradj távol a napsütéstől és használd kevesebbszer a medencét – bár tudjuk, hogy ez nem mindig megvalósítható. A nappalok hosszabbak, többet süt a Nap, ezért több sugárzás ér bennünket. Ha gyakrabban vagy kitéve a napsütésnek, győződj meg róla, hogy naponta, sőt naponta akár többször is hidratálod a bőrt, hogy az elveszett nedvességet visszapótold. A forró hónapokban a könnyű, géles termékek ideálisak, mert nem olyan nehezek, mint a krémek, amiket ősszel vagy télen használsz. Plusz nem érzed őket ragacsosnak, ha éppen párás, forró a levegő. Még ha zsíros is a bőröd, és úgy érzed, hogy nincs szükséged hidratálásra, a Nap, a klórozott medencék vagy sós víz hatására mégis csökkenhet bőröd alap nedvessége. A zsíros bőrök számára a géles hidratálók azért jók, mert könnyűek és nem teszik még olajosabbá a bőrt.

A legjobb eredményért hidratálj reggel és este, de ha sokáig úsztál vagy napoztál, utána is. Forró zuhany vagy forró fürdő után is hidratálj. Tetőtől-talpig kell hidratálnod, még a lábfejed bőre is kiszáradhat, ha túl sok klór, sós víz, meleg víz vagy a strandhomok éri.

I MASK Hydrating Hydrogel Sheet Mask

A lapmaszk nagyon klassz módja a bőr nedvességgel való feltöltésének a nyári hónapok alatt. Az I MASK lapmaszk különösen jó, mert azonnali hidratálást nyújt, és közben hűsít és nyugtat. A kiszáradt, fáradt bőrt tápláló és fiatalító nedvességgel tölti fel. A maszk hialuronsavat és antioxidánsokat is biztosít, a további védelem és táplálás céljára.

Vital C Hydrating Enzyme Masque

Lehet túlzott napozás, a levegő nedvességtartalmának visszaesése, vagy egy erősebb arckezelés – a bőr sokféleképpen irritálódhat. Ez a gyengéd, bio alapú gélmaszk felvitelkor csillapít és hűsít, a bőrbarát növények és antioxidánsok a bőrt nedvességgel töltik fel és visszaadják ragyogását és egyensúlyát.

VITAL C Hydrating Repair Creme

Szuper kiegészítő terméke a bőrápolásodnak. Ceramidokkal és vitaminokkal teli, ez a helyreállító krém fényűző és dekadens, képes a száraz, lemerült bőr alapos táplálására és gondoskodik a gyönyörű ragyogásról. A formula hialuronsavat is tartalmaz, a hidratált, és kevésbé ráncos bőrképért.