Megoldás bőrpír kezelésére

A bőrpír sok embert érintő probléma. Az érzékeny bőrűeknél néha egy pillanat alatt megjelenik a bőrpír. Máskor a szorongás vagy a stressz váltja ki. Sőt, van, hogy csak úgy magától alakul ki. Bár a bőrpír önmagában nem ártalmas, zavaró tud lenni. Befolyásolja az önbizalmat, még több stresszt okoz, ezáltal gyakrabban lángol fel. Ez egy ördögi kör, ami sokszor úgy tűnik, megállíthatatlan. Az elpirulás lehet bájos, de az állandóan, egyfolytában piros bőrért senki sem rajong, ugye?

Ha szeretnéd, hogy a bőrpír kevésbé legyen feltűnő, javasoljuk, hogy az alábbi termékeket a lehető leghamarabb kezdd el használni. A bőrpírra hajlamos bőrnek speciális ápolásra van szüksége, és minden nap el kell végezni a lépéseket. Ez a megoldás kulcsa. A helyes bőrápolási program alapvetően fontos, ha szeretnél megoldást találni az állandó bőrpír problémájára. A teljes gyógymód még nem ismert, de az állapot kezelhető.

  1. LÉPÉS Tisztíts alaposan, de gyengéden

VITAL C Hydrating Facial Cleanser

A jó lemosó hatalmas változást hozhat a bőr megjelenésében – kerülnöd kell a durva folyékony szappanokat vagy habzó lemosókat, amelyek eltávolítják a bőr természetes olajait és kiszárítják a bőrt. A kiszáradás irritációt és természetesen bőrpírt okoz. Fontos, hogy még lemosás közben is hidratálj. Válassz olyan hidratáló lemosót, mint pl. a VITAL C hydrating facial cleanser termék. Gyengéden eltávolítja a sminket, a szennyeződéseket, a felesleges olajat és bármi mást, amelyet a bőrödre felvittél, például a reggeli fényvédődet. A bőr természetes olajtartalmát nem bántja, viszont hidratál. A bőröd nem fog utána húzódni és irritálódni. Legyen ez a napi bőrápolási programod első lépése, ezzel távolítsd el a szennyeződéseket.

  1. LÉPÉS Koncentrálj az egyensúlyra

ORMEDIC Balancing Antioxidant Serum

Lemosás után jöhet az ORMEDIC Balancing Antioxidant Serum, mely nyugtat és csillapít. Ez a szérum antioxidánsokban gazdag, segít nyugtatni a bőrt, erősíti a külső irritáló tényezőkkel szemben, melyek károsíthatják. Az antioxidánsok azért olyan fontosak a bőr egészségéhez, mert képesek semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek sejtszinten okoznak károkat.[1 ]Károsíthatják a bőrsejteket, és ezáltal felgyorsíthatják az öregedés látható jeleinek kialakulását, például a ráncokat.[2] A formula jótékony összetevői közé tartozik a kakaduszilva, a céklakivonat kivonata, a hialuronsav és az organikus szőlővíz. A kakaduszilva gazdag C-vitaminban is, amely segíti a hiperpigmentáció halványítását, és a bőrt egyenletesebbé teszi.[3] A szérum napi használatával erősebbé válik a bőr a környezeti agresszorokkal szemben.

  1. LÉPÉS Védelem, védelem és védelem

Prevention+ Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF 50

A bőr fényvédővel történő védelme az egyik legfontosabb dolog, amit a bőrödért tehetsz. A napkár rengeteg problémát okoz, beleértve az öregedési folyamat felgyorsítását (nem is beszélve arról, hogy esetleg bőrrákhoz is vezethet). Ez a fantasztikus hidratáló napközben hidratál és közben véd a napfény ellen. Legyen szokásod, hogy minden nap használsz fényvédőt, akár esik, akár fúj, mert a napfény a felhős napokon is károsít. Ez a formula véd az okostelefonok, tabletek és más hasonló elektronikus eszközök által kibocsátott kék fény ellen is. Ezeket pedig naponta használjuk. A napsugárzás elleni védelem megvédi a bőr barrierét, és mint korábban említettük, a barrier sértetlensége csökkenti az irritációt és a bőrpír megjelenését.

  1. LÉPÉS Zárd be a nedvességet a bőrbe

VITAL C Hydrating Repair Crème

Tedd teljessé a bőrápolást a VITAL C hydrating repair crème hidratáló regeneráló krémmel. Ezt a krémet lehet használni éjjel vagy nappal, de a legjobb hatáshoz használd lemosás és az ORMEDIC szérum felvitele után, lefekvés előtt. Ez a formula segíti a kiszáradt bőr szomjának oltását, hogy az hidratált megjelenést kapjon. Ceramidok és hialuronsav kombója dolgozik együtt a termékben. A ceramidok segítenek helyreállítani a bőr barriert, hogy erősebbé váljon, és így a bőr kevésbé lesz hajlamos az irritálódásra.[5] Eközben a hialuronsav, a másik erősen hidratáló összetevő, képes a vizet megtartani a bőrben.[6]

Ez a bőrápolási program mindent tartalmaz, amire szükséged lehet az egészséges bőr megőrzéséhez, és a bőrpír megjelenésének minimalizálásához is. Használd szorgalmasan a termékeket. Biztos, hogy lesznek olyan napok, amikor legszívesebben sminkkel az arcodon kerülnél az ágyba, és kihagynád a program egyik vagy másik lépését. Ám az elhanyagolt bőr csak további problémákhoz fog vezetni. Kérjük, hogy kövesd a programodat.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3299230/

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3299230/

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673383/

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3479513/

[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5801391/

[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/

Az eredeti cikk szerzője: Jennifer Kogon