Kémiai peeling vagy arckezelés – melyik jobb a bőrödnek?

A peelingek és a kozmetikai arckezelések egyaránt csodát tehetnek a bőrrel. Mindkettő célja az, hogy javítson a bőr állapotán, vagy, hogy a lehető legjobb megjelenéséről gondoskodjon. A peelinget és az arckezelést is rendszeresen érdemes végezni, kozmetikusnál vagy bőrgyógyásznál igénybe venni, hiszen fenntartó kezelésként specifikus bőrproblémákat kezelhetünk vele. Az olyan általános problémák, mint a pigmentfoltok, az akne, a vízhiányos állapot mind kezelhetőek.

Mi a különbség egy arckezelés és egy peeling között?

Az arckezelés és a peeling is népszerű és hatékony kezelés. A különbség az általuk megcélzott problémákban, az árban és elérhetőségükben rejlik. Jellemzően az arckezelés az, amit mindenki igénybe vesz, mert kevésbé „invazív”. Az alap arckezelés magában foglalja a bőr alapos tisztítását, ha szükséges, a mitesszerek eltávolítását, valamint hidratáló termékek, például krémek és szérumok alkalmazását. A hámlasztás viszont magában foglalja a bőr külső rétegének eltávolítását, és olyan speciális problémákat céloz meg, mint a pigmentáció, a hegek, a fáradt bőr vagy a pattanások és akne. Alap arckezelést gyakrabban vehetsz igénybe, mint egy peelinget, mert nem távolítja el a bőrrétegeket, és általában gyengédebb.

Milyen gyakran kell peelingre vagy arckezelésre menni?

Az alap, kíméletes arckezelés, ahol tisztítást is végeznek, akár hetente is igénybe vehető. Természetesen ez a bőrtípus és az érzékenység függvénye. Érdemes a szakemberre hagyni a választást, ő olyan programot fog javasolni, ami nem jár mellékhatásokkal.

A peelingezést sokkal ritkábban végezzük. Ha túl gyakori a peelingezés, az érzékenyíti a bőrt és éppen a peeling hatása ellen dolgozik. Ismét a szakember lesz az, aki tanácsot tud adni arra vonatkozóan, milyen gyakran járj hámlasztásra.

Milyen hatásokat lehet várni egy arckezeléstől és egy peelingtől?

A rendszeres arckezelésnek sok jótékony hatása van. Ha a bőröd aknéra hajlamos, a rendszeres arckezelés segít csökkenteni a pattanások számát. Az orron, a homlokon és az állon lévő mitesszerek manuálisan eltávolíthatók, így a bőr simábbnak, a pórusok pedig kisebbnek tűnnek. Rögtön az arckezelés után ragyogóbb és egészségesebb lesz a bőr. Ha rendszeresen jársz arckezelésre, hidratáltabb lesz az arcbőr, valamint az olyan gyakori bőrproblémák javulása, mint az egyenetlen bőrtónus, fakóság és a bőr szárazsága is várhatóak.

Évente egy vagy két peeling kúrával szintén több pozitív hatást fogsz tapasztalni. A kémiai hámlasztás általában egy adott bőrproblémát céloz meg, és sokkal fókuszáltabb, mint egy alap arckezelés. A ráncok, az akne, a durva bőr, a fáradt megjelenés, a pigmentáció mind a peeling kezelések tárgyát képezik. Ha a bőr külső rétegét eltávolítjuk, akkor az alatta lévő egészségesebb, fényesebb, fiatalabb bőr kerül a felszínre. A peeling alapvetően a bőr hámlasztását jelenti, adott savakkal, amelyek eltávolítják a külső réteg sérült bőrsejtjeit. A bőr egyenletesen gyógyul, egészségesebbé és egységesebbé válik. Az eredményeket rögtön a peeling után láthatod. Bár további kezelésekre lehet szükség, akár egy peeling kezelés is egészen elképesztő eredményeket hozhat.

Milyen típusú peelingre van szükséged?

A választott peelinget a bőrtípusod, a problémád, a bőröd Fitzpatrick-típusa és a bőrápolási szokásaid döntik el.

Durva bőrre, vízhiány vagy bőrpír esetén válaszd a Signature FaceLift, Ormedic Lift, O2 Lift kezeléseket. A szakértő által személyre szabott kezelés hozza a legjobb eredményeket.

Pattanások és mitesszerek esetén a legjobb választás az Ormedic Lift, Acne Lift és a haladó BHA Lift. Ezek a kezelések mindenféle módszerhez képest felgyorsítják a pórusok tisztulását.

Ráncok, hiperpigmentáció, egyenetlen szín esetén a Wrinkle Lift, Lightning Lift, and Perfection Lift kezelések segítenek.