Jó ötlet összevegyíteni a fényvédőt és az alapozót?

Május a bőrrák-megelőzés hónapja. Ebben a hónapban talán kicsit okosabban gondolkodunk a napozással kapcsolatban, ám fontos, hogy egész évben védjük a bőrt az UV-sugárzástól, legyen az időjárás esős vagy napos.

A fényvédő az egyik legjobb módja annak, hogy megvédd bőrödet a naptól, de mi történik, ha alapozót is használsz?

Szerencsére nem kell választanod köztük! Fényvédős hidratálót és alapozót találni nem is olyan nehéz! Kedvenc fényvédős alapozónk az I CONCEAL alapozó, mely széles spektrumú SPF 30-as fényvédelmet nyújt, többek között porcelán, karamell és mahagóni árnyalatokban illeszkedve a bőrtónushoz.

Ha inkább a saját fényvédődet szeretnéd hozzákeverni a kedvenc alapozódhoz vagy színezett hidratálódhoz, mindig tartsd észben, hogy a fényvédő termék hígulni fog. Azaz ha az alapozót egy SPF 50-es fényvédővel kevered össze, akkor az az arcodon már nem lesz 50-es erősségű fényvédő, és hacsak nem keresel fel egy labort és vizsgáltatod be, nem lehet megmondani, milyen erős a fényvédő hatás.

MIÉRT ÉRDEMES FÉNYVÉDŐS ALAPOZÓT VÁLASZTANI?

Az egyik legnagyobb előnye annak, ha olyan alapozót használsz, amely fényvédőt is tartalmaz, az, hogy nem kell választanod a termékek között. Az alapozóval egész nap védve lesz a bőr az UV-sugárzástól, és teljesen biztos lehetsz a megadott SPF értékben is.

Keresd a lehető legmagasabb SPF értékű terméket. Ha összekeversz egy SPF 15-ös hidratálót egy SPF 30-as alapozóval, akkor a fényvédelem értéke nem adódik össze és ne számíts SPF 45-ös védelemre. Ami fontos még, hogy széles spektrumú fényvédőt keress, mely véd az UVA és az UVB sugarak ellen is.

Ez a védelem nemcsak akkor tökéletes, ha kint vagy a napon, vagy bent üldögélsz az ablak mellett, de segít csökkenteni a mobileszközökről, számítógépekről, táblagépekről és egyéb elektronikai eszközökről érkező kék fény ellen is.

A fényvédős hidratáló és alapozó kiváló az arc bőrére, de mi a helyzet az ajkakkal? Hiszen az ajkak bőre éppolyan érzékeny az UV kárra, mint az arc többi része. Egyik kedvencünk a PREVENTION+ daily defense lip enhancer SPF 15, mely egész évben teljes körű védelmet nyújt.

ÍGY VÁLASZD KI A SZÁMODRA TÖKÉLETES FÉNYVÉDŐS ALAPOZÓT

Akár fényvédő nélküli, akár UVA-UVB fényvédős alapozót keresel, illeszkednie kell a bőröd tónusához. Biztosan megtalálod a legjobbat, hiszen óriási a választék.

Emellett fontos, hogy olyan könnyű alapozót keress, mely nem fog összecsomósodni az arcodon. A fényvédős vagy fényvédő nélküli könnyű alapozó hidratáló krémmel kombinálva segíti a Nap és a kék fény okozta károk csökkentését.

Végül pedig, csakúgy, mint egy hagyományos fényvédő esetén, figyelj arra, hogy a fényvédős alapozód egyaránt óvjon az UVA és az UVB sugarak ellen. A tégelyen a „széles spektrumú” kifejezést keresd.

ÍGY ÓVHATOD MÉG JOBBAN AZ ARCODAT

Nem csak fényvédős alapozó létezik, de a fordítottja is: létezik színezett fényvédő, például a PREVENTION+ daily tinted moisturizer SPF 30.  Ha ezt az irányt követed, nagyobb az esély, hogy magasabb SPF értéket találj. Mi a hátránya? A pigment elegendő lesz a bőrtónus általános kiegyenlítéséhez, de nem elég a sötétebb színű problémák, például aknés hegek vagy nap okozta foltok elfedésére.

Természetesen rétegezheted is. Kedvenc hidratálónk, a PREVENTION+® napi SPF 50 daily ultimate protection moisturizer SPF 50 felemelő citrus illatú, és hidrolizált borsófehérjét is tartalmaz, amely segít védeni a bőrt a korai öregedés ellen. Erre tetszésed szerinti intenzitással viheted fel az alapozót, vagy akár csak egy-egy pontra az arcon.

Ha nem tudod elkerülni a napot a déli órákban, akkor egy széles karimájú kalappal árnyékot biztosíthatsz arcod és a nyakad számára. A napszemüveg verőfényes napokon védi a szemet a megerőltetéstől és a fáradtságtól, miközben extra védelmet nyújt a szemkörnyéki területnek.

Az arc károsodásnak leginkább kitett területe a szem és az ajkak körüli érzékeny területek. A napkárosodás jelentkezhet ráncok, hiperpigmentáció, sötét foltok, és egyéb jelek formájában.

Legyen csodás és napbiztos a nyarad!