Így térj magadhoz a Halloween-i bulik után

Bármi is zajlik éppen a világban jelenleg, a Halloween nem marad el. Jelmezbe bújhatsz, fotókat készíthetsz, sütiket és cukorkákat ehetsz, és közben a családdal és a barátokkal Zoom-partikat szervezhetsz. Ha idén a jelmezed mellé jó vastag sminket is felteszel, mi segítünk! Arra ugyan nem bátorítunk, hogy hagyd el a lakást a jelmezedben, de ha vége a bulinak, ideje detoxra küldeni a bőrödet. A Halloween utáni „másnaposság” elűzése, a méregtelenítés lehet relaxáló és még jól is eshet – fogd fel úgy, mint egy mini spa napot, mellyel megajándékozod magad.

 

Tisztítsd a pórusokat

Az erős smink szinte beleivódik a pórusaidba, és mitesszereket okozhat. Ha kendővel letörlöd az ilyen sminket, és utána habzó lemosóval letisztítod a bőrödet, az igazság az, hogy még van további teendőd.

 

Az, hogy milyen lemosót választasz, kulcsfontosságú, hiszen ezen áll vagy bukik a különbség. Szalicilsavas lemosót javasolunk, ami eltávolítja a szennyeződést, és aktívan dolgozik a pórusok megtisztításán is. A szalicilsav ugyanis az egyik legfontosabb akneellenes összetevő, már elég régóta használják [1]. A szalicilsav a béta-hidroxi savak közé tartozik, gyorsítja a sejtek lecserélődését, és segít bontani az elhalt hám, a faggyú és az egyéb szennyeződések kötését, hiszen ezek összeragadva együtt tömítik el a pórusokat. Az eltömődött pórusok könnyen elfertőződnek, és gyulladásos elváltozások alakulhatnak ki. Az Image Skincare Clear Cell Salicylic Gel Cleanser lemosó eltávolítja a felesleges olajat, közben tisztítja a bőrt, és nem bántja a bőröd természetes nedvességtartalmát. Ezért az erős smink által okozott károkat helyreállítja, és nem szárítja ki a bőrödet. Sok olyan aknekezelő terméket találhatsz, amitől a bőr húzódik és száraz. Ez a lemosó igazi varázsló, mert használatával nem járnak együtt ezek a kényelmetlen hatások.

 

Le az elhalt hámmal

Ha megtisztítottad a bőrödet, a smink legapróbb maradványaitól is megszabadultál, ideje hámlasztani. A hámlasztás kulcsfontosságú a finom bőrhöz, a textúra megtartásához, a pórusok kitisztításához, a pakolásokban és hidratálókban lévő hatóanyagok gyorsabb felszívódásához.

 

Az ORMEDIC Balancing Gel Polisher gránátalma gyümölcs kivonatát, olívamag port és hámlasztó bambuszgolyócskákat tartalmaz, ezek csiszolják és finomítják a bőrt. A bőr ragyogó és egészségesebb képet kap a rendszeres használat mellett. A vastag smink utáni hámlasztás segíti a pórusok szűkítését, és a durva felszín simítását. A bőr már egy használat után is simább érzetet és megjelenést kap. A termékben van még alfa-hidroxisav is, ami még tovább hámlasztja a bőrt, hogy a legszebben ragyoghasson.

 

Fel a maszkkal, le az aggodalommal

A következő Halloween-detox lépés a pakolás. A belépőjegyed ehhez az I MASK Purifying Probiotic Mask. Joghurt alapú probiotikumokat és tápláló szupergyümölcsöket, esszenciális vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz. A probiotikumok a bőr természetes flórájának egyensúlyban tartásához szükségesek. Segít ellenállni a kiszáradásnak, védi a bőr kulcsfontosságú védőrétegét. A bőrgyógyászok javaslata szerint a probiotikumok nagyszerűen védenek a bőr korai öregedésének jelei ellen.[2] Ez a pakolás tisztítja és erősíti a bőrödet a környezeti stresszorok ellen. A nehéz smink után a bőrnek különösen fontos a gyengéd ápolás, ez a pakolás pontosan ezt nyújtja neked.

 

Hidratálj, hidratálj és hidratálj

Annak ellenére, hogy a korábban említett lemosó és maszk hidratál, elengedhetetlen, hogy a bőrödnek nagyobb mértékű hidratálást biztosíts ilyen erős smink után. Az erős smink nagyon ki tudja szárítani a bőrt. Még az is előfordulhat, hogy a lemosás után azt tapasztalod, hogy a bőröd könnyebben kiszárad és a felülete durvább a megszokottnál.

 

Egy erős hidratáló termékkel történő hidratálás kisimítja a durva textúrát, feltölti a finom ráncokat és üdébb lesz a bőr. A Vital C Hydrating Antioxidant A C E Serum kiválóan hidratál és táplál. A-, C- és E-vitaminnal emellett nem csak hidratál, de még az olyan bőrproblémákat is kezeli, mint a finom ráncok, az elszíneződés, durva bőr, fáradt megjelenés. Az A-vitamin (vagy retinol) segít lágyítani a finom vonalak megjelenését, a C-vitamin csökkenti a sötét foltokat és egyéb elszíneződéseket, az E-vitamin pedig antioxidánsként működik a szabad gyökök okozta károk leküzdésében, melyek erős negatív hatással lehetnek a bőrre. Az A- és C-vitamin javítja a kollagénhiányos bőr megjelenését, hogy feszesebbé váljon. [3] [4] Használd a szérumot minden nap, hogy megbizonyosodj arról, hogy a bőröd hozzájut az összes vitaminhoz és hidratálása is megfelelő.

 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3366450/

[2] https://www.forbes.com/sites/nomanazish/2019/03/30/why-probiotic-skin-care-is-worth-the-hype-according-to-experts/#c905bb41aa1c

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673383/

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6791161/

Az eredeti cikk szerzője: Sara Ban