ÍGY LEHET AZ AJKAD SIMA ÉS GYÖNYÖRŰ

Mindig örömmel osztjuk meg veletek a szépségápolás titkait. Ma az ajkak ápolásáról ejtünk pár szót, arról, hogyan lehetnek ajkaid simák, hogy fantasztikusan mutasson rajtuk a rúzs, akár matt, akár csillogó, akár sötét színt viszel fel.

Miért cserepesednek ki az ajkak?

A legrosszabb ami az ajkaiddal történhet, ha kiszáradnak, kicserepesednek.

Az ajkak bőre teljesen más, mint az arcon és a testen, mert nem védi több réteg bőrsejt. Csak egy vékony, átlátszó réteg található rajta, emiatt az ajkak színe rózsaszín (hiszen átlátszanak az erek).

Pont emiatt hajlamosak könnyen a kiszáradásra. Ha alacsony a levegő nedvességtartalma, fúj a szél, bent megy a fűtés, kicserepesednek. Mit tehetsz ellene?

Hámlassz.

Az elhalt hámsejtektől való megszabadulás a legegyszerűbb módja, hogy az ajkak simák legyenek. A rúzs sajnos csak még jobban kiemeli, ha cserepes az ajkad, mindegy, milyen árnyalatot használsz.

Próbálj ki egy finom mikrohámlasztó terméket, hogy még a legkisebb száraz résztől is megszabadulj. Az ILUMA intense brightening exfoliating powder por például kókusztejport és tökenzimet alkalmaz a hámlasztásra. Körkörösen masszírozd vele az ajkakat, és langyos vízzel öblítsd le.

Ha nincs időd és gyors megoldást keresel, akkor fogj barna cukrot, keverd össze mézzel vagy kókuszolajjal és azzal dörzsöld át az ajkaidat.

DE: vigyázz, ne vidd túlzásba! Jusson eszedbe az arcod bőre. Ha megfelelő mértékben hámlasztod, ragyogni fog. Ha túlságosan hámlasztod, akkor irritálódik. Az ajkak bőre még érzékenyebb, tehát erre legyél tekintettel. Figyeld, hogyan reagálnak.

Hidratálj és készítsd elő (helyesen)

IMAGE Skincare ormedic lip enhancement complex

Fontos megjegyezni, hogy az ajakhidratáló krémek nem arra szolgálnak, hogy felszívódjanak a bőrbe, mint az arckrémek; ehelyett a feladatuk az, hogy gátat képezzenek a külső szárazság kiváltó okai ellen, miközben a nedvességet bent tartsák.

Az ORMEDIC balancing lip enhancement complex azonnal feltölti az ajkakat nyugtató hidratáló zsírsavban gazdag avokádóolajjal, és ragyogó barriert képez, mely megakadályozza a nedvesség elpárolgását.

Emellett ORMEDIC balancing lip enhancement complex kiváló primer a rúzs alá. Gyakorlatilag kitölti az ajak felszínének ráncait, javítja az ajakkontúrt és a rúzs szépen szétterül rajta.

Kerüld a kiszáradást okozó tényezőket

Az ajkak következetes hámlasztása és hidratálása mellett ügyelj rá, hogy kerüld az illatanyagokat és a mentolt, amelyekről ismert, hogy irritációt és érzékenységet okoznak.

És végül, NE nyalogasd a szádat! Lehet, hogy megszokott vagy akár helyesnek is tűnhet (elvégre a nyál folyékony, ezért hidratálónak gondolhatod), de olyan enzimeket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a bőr összetevőinek (zsír és fehérjék) lebontásához, amelyek még jobban kiszárítják az ajkakat. Ne feledd, hogy a nyál feladata az étel megemésztésének megkezdése – ne akard, hogy ezt a hatást a szádon fejtse ki.

Az eredeti cikk szerzője: Jennifer Kogon