Így használd a retinolt

A retinolt évek óta az öregedésgátló bőrápoló összetevők aranystandardjaként tartják számon. Ezzel egyetért a legtöbb bőrgyógyász, kozmetikus, szakértő is. Miért?  Csökkenti a ráncok megjelenését és fokozza a kollagén termelődését, miközben elősegíti a sejtekcserélődés gyorsítását, csökkenti az elszíneződéseket és a pattanásokat, valamint kisimítja a kis ráncokat.

A retinol rengeteg pozitív feladatot lát el a bőrápolásban. Akár új retinolhasználó vagy, akár rutinos felhasználó, a szabályok elsajátítása könnyebb, mint gondolnád.

MILYEN HATÁST FEJT KI A RETINOL?

A retinol leginkább azért híres, mert képes egyszerre megbirkózni a látható öregedés és a pattanások minden aspektusával. A retinoidok többféle változata is használatos, beleértve az adapalént, a retinil-palmitátot, a retinsavat és még sok mást. Zsírban oldódó A-vitamin származék, mely természetesen megtalálható az édesburgonyában, tojásban, répában és más ételekben.

Bőrápolási célra a retinol számos, vény nélkül kapható termék formájában beszerezhető, mint pl. az IMAGE MD restoring retinol booster. Természetesen kaphatók vényköteles retinoidok, de a retinol alapú bőrápoló szérumok és krémek is rengeteg öregedésgátló hatást kínálnak.

A retinol használatának hatásai közé tartozik például:

Csökkenti a hiperpigmentáció megjelenését

Csökkenti az öregségi foltok és a Nap okozta foltok megjelenését

Csökkenti a ráncokat

Csökkenti a pattanásokat, az aknét

Drasztikusan javítja a kollagénhiányos bőr megjelenését

Javítja a bőrképet és a bőrtónust

MIKOR KEZDJEM EL A RETINOLOS TERMÉKEK HASZNÁLATÁT?

Öregedésgátló termékként a retinol bármely életkorban hozzáadható a bőrápoláshoz. Megelőzésre leginkább a 20-es éveikben járók használhatják. Ekkor a kollagéntermelés és a bőr regenerálódási készsége évenként 1%-kal csökken.

MILYEN GYAKRAN KELL HASZNÁLNI A RETINOLT?

A retinolt akár naponta használhatod. A szakértők szerint induláskor érdemes két vagy három naponként használni kezdetben. Amikor először kezded használni a retinolt, fontos a fokozatosság, mivel a retinol kissé intenzív lehet, és potenciálisan szárítja a bőrt. Ez különösen fennáll a száraz, az érzékeny, vagy a pattanásokra hajlamos bőr esetében.

Amikor már hozzászokott a bőröd, akkor kezdheted gyakrabban is használni. A retinol felvitele után használj gazdag, erősen hidratáló krémet, de a bőr szárazságától függően érdemes lehet még a retinol előtt felvinni egy hidratáló szérumot is, amely megkönnyíti a használatát. Ha a bőröd kiszárad vagy irritálódik, csak hagyj ki egy vagy két napot.

MIKOR LÁTHATÓAK AZ EREDMÉNYEK?

A kulcsszó a türelem. Bár az összetevőt az erős összetevők közé tartozik, akár 12 hetes kitartó használat is szükséges lehet az eredmények eléréséhez. A bőrödnek néhány hétig is eltart, mire hozzászokik és reagálni kezd sejtszinten.

Előfordulhat, hogy már két hónapon belül látni fogsz bizonyos eredményeket, de a legjobb és legpozitívabb eredményeket a harmadik hónap környékén fogod észrevenni. Szánj időt arra, hogy megtaláld a számodra megfelelő retinolos terméket, például az AGELESS total overnight retinol masque vagy az IMAGE MD® restoring youth repair crème krémet, és ragaszkodj hozzá kitartóan a legjobb eredmény elérése érdekében.

A RETINOL HELYES HASZNÁLATA

A retinol rendkívül hatékony lehet a bőrhibák, kisebb károsodások és finom ráncok megjelenésének csökkentésében. Ugyanakkor a megfelelő használat közvetlenül befolyásolja az eredményeket. A retinol intenzív összetevő, és potenciálisan kiszáríthatja a bőrt.

Sok bőrgyógyász javasolja, hogy lassan kezdje alacsonyabb koncentrációjú retinollal, mint például az IMAGE MD restoring overnight retinol masque termékkel. Ez időt ad bőrödnek, hogy fokozatosan hozzászokjon az összetevő rendkívül koncentrált hatásaihoz anélkül, hogy túlzott kiszáradást, bőrpírt vagy irritációt tapasztalnál.

  1. lépés: Az arcodat alaposan mosd le. Az érzékeny szemkörnyékre vidd fel a szemkörnyékápolódat.
  2. lépés: Szárítsd meg a bőrödet. Ha nedves a bőröd, akkor a retinol felszívódóképessége csökken.
  3. lépés: Ujjadra vigyél fel egy kisebb borsónyi mennyiséget, és onnan vidd fel az arcodra, az arccsont irányába simítva.
  4. lépés: Jöhet a következő borsónyi mennyiség, ezt vidd fel a homlokodra és lassan simítsd a bőrbe.
  5. lépés: Hagyd a bőrbe szívódni 20-30 percen át, és csak ezután vidd fel a fényvédőt és a széles spektrumú fényvédőt.

BIZTONSÁGOS A RETINOL?

Ha helyesen és fokozatosan használod, a retinolos termékek, mint például az AGELESS Total Retinol-a-crème biztonságos és rendkívül hatékony kiegészítői a bőrápolásodnak, ha a cél az öregedésgátlás és a pattanások megszüntetése.

IGEN/NEM

Igen: A kiszáradás ellen használj hialuronsavat a retinol után.

Igen: Várj 30 percet, mielőtt a retinol után egy másik terméket vinnél fel a bőrre.

Igen: A használatát kezdd fokozatosan, például indulj az AGELESS total repair crème termékkel.

Nem: Ne használd a retinolt egyidőben olyan erős termékekkel, mitn pl. C-vitamin vagy benzoil-peroxid.

Nem: Ne használd nagy mennyiségben, elég a borsónyi mennyiség.

Nem: Ne feledkezz meg a széles spektrumú fényvédő használatáról a nap folyamán.

Nem: Ne legyél türelmetlen az eredményeket illetően.

Minden, a retinol használatához kapcsoló információ a birtokodban van. Felkészültél? A bőröd is készen áll, hogy ragyogó és feltöltött legyen!