Hosszabb szempillák, természetes úton

Erősítsd szempilláidat

Éppúgy, mint a dús ajkak vagy a ragyogó tekintet, a hosszú, dús szempillák is a vonzó megjelenés részét képezik. Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvend a műszempilla, sokan költenek rá és pár havonta vissza-visszatérnek a szalonba igazításra, a kihullott pillák pótlására. Ha ennyi mindent megteszünk a dús pillákért, akkor nyilvánvalóan fontos számunkra.  De mi van akkor, ha ez nem feltétlenül szükséges? A pillák megfelelő ápolásával és bizonyos termékek használatával már sokat tehetsz a szempilláidért.

 

Bánj kíméletesen a szempilláiddal

Az oly sokat használt szempillagöndörítő, a szempillaspirál és a műszempilla használata idővel káros hatással lehet természetes szempilláidra. A göndörítővel való állandó kezelés hatására kihullhatnak, vagy túl korán letöredezhetnek. A szempillaspirál is okozhat problémákat, különösen azért, mert a pillára rászáradt anyag (különösen a vízálló formulák) lemosásakor előfordulhat, hogy túl agresszívan próbálod azt eltávolítani, és ekkor pár pillát ki is húzol. Ugyanez igaz a ragasztott műszempillákra is. Amikor leveszed őket, akkor a természetes pilláidat rángatod és előfordulhat, hogy elvesztesz párat.

 

Bánj velük kíméletesen. A vízálló vagy makacs szempillaspirált olajos sminklemosóval mosd le úgy, hogy mosás közben körkörös mozdulatokkal finoman dörzsöld a szemedet és ne húzd a pillákat. Azaz bánj a szempillákkal óvatosan és tisztelettel.

 

Próbáld ki az IMAGE Skincare’s Beauty Brow And Lash Enhancement Serum szempilla és szemöldök tápláló szérumot

A dús, drámai szempillákhoz vezető természetes megoldás

 

Szeretnéd természetes úton dúsítani a pillákat, ragasztó, eszközök és hosszabbítás nélkül?

 

Az IMAGE Skincare Beauty Brow and Lash Enhancement széruma különféle összetevőkkel, köztük peptidekkel, kondicionálókkal és növényi őssejt-kivonatokkal készül, hogy támogassa az egészséges szőrtüszőket, megerősítse és kondicionálja a szemöldök és a szempilla szálait, és elősegítse a dúsabb, teltebb megjelenést.

 

A keratint támogató peptidek a vastag, egészséges szempilla és szemöldök növekedését segítik elő. A keratin egy rostos fehérje, amely a szőrszálak nagy részét alkotja. Tanulmányok kimutatták, hogy a peptidek hozzájárulhatnak a legyengült vagy sérült szálak megerősítéséhez.[1]

 

Eközben tanulmányok igazolták, hogy a növényi őssejtek elősegíthetik a vastagabb szőrszálak megjelenését is, ezért bőven megtalálható a szempillaerősítő szérumban is.[2]

 

Végül, de nem utolsósorban a szérumban lévő kondicionáló anyagok táplálják a szálakat, és segítenek a tápanyagok szálba hatolásában.

 

Alkalmazása: naponta kétszer vidd fel a szemöldökre és a szempillák tövéhez.

 

Az igazság a ricinus- és borsmentaolajról – tényleg hasznosak, ha hosszabb szempillákra vágyunk?

Biztosan olvastál vagy hallottál már a ricinusolajról, miszerint képes fokozni a szőrszálak, a hajszálak növekedését. Van pár eredmény, de még szükség van a klinikai vizsgálatokra. A ricinusolaj egyik klinikai vizsgálata azt állapította meg, hogy a hajat rettenetesen mattá változtatja, olyanná, mint egy madárfészek.[3] A ricinusolaj fő összetevője azonban a ricinoleinsav, amely bizonyos vizsgálatokban ígéretednek mutatkozott, mint a prosztaglandin inhibitora, ami a hajhullás gyakori oka.[4]

A borsmentaolaj vonatkozásában történtek klinikai vizsgálatok, amelyek alátámasztják, hogy valóban elősegíti a haj növekedését.[5] De a vizsgálatokat egereken végezték, és nem embereken, ezért további kutatásokra van szükség. Tehát, bár lehet, hogy ezek az olajok elősegíthetik a haj/pilla növekedését, a kutatás még nem elégséges, és az eredmények sem egyöntetűek.

 

A masszírozás jót tesz a szempilláknak?

Furának tűnhet, hogy masszírozgasd a szemhéjadat, de a klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy napi néhány perc masszázs növelheti a pillák vastagságát. A szóban forgó vizsgálatban kilenc egészséges férfi vett részt, akik 24 napon keresztül napi 4 perc, ugyanolyan fejbőrmasszázst kaptak. Megállapították, hogy az emberi dermális papilla sejteken kifejtett nyújtó hatás növeli a hajvastagságot.[6]

Bár ilyen típusú kutatást szempillákon még nem végeztek, sokan azt állítják, hogy működik, és jó hatással van a szempillaszál hosszára és vastagságára. Mivel biztosan nem fogsz ezzel ártani, érdemes kipróbálnod. A a gyűrűsujjak végével (a nyomás minimalizálása érdekében) körkörösen masszírozd a szemhéjadat. Az biztosan, hogy nagyon jól relaxál! A szemhéjmasszírozás előtt mindig alaposan mosd meg a kezed, hogy megelőzd a fertőzéseket.

 

 

 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22515553