Átmenet a téli bőrápolásból a tavasziba

Végre! Hosszabbodnak a nappalok, melegszik az idő, közel a tavasz! A hosszú téli hónapok után olyan jó végre megmártózni a friss, virágillatú tavaszban!  Valószínűleg kíváncsi vagy, hogyan kellene módosítani bőrápolási programodat ebben az átmenetben. Ne aggódj, itt vagyunk és segítünk.

Cseréld le a hidratálódat

Télen valószínűleg egy zsírosabb krémmel előzted meg a bőr kiszáradását. Most ideje a nehezebb terméket egy könnyebb, víz- vagy gélalapú termékre cserélni. Ha a zsíros bőrtípusba tartozol, akkor azt gondolhatod, hogy tavasszal szükségtelen a hidratálást, de ez nem így van, mert egész évben fontos! A könnyebb formulával észre sem fogod venni, hogy van valami a bőrödön.  Tippünk: Ha zsíros a bőröd, próbáld ki a Prevention+ Daily Matte Moisturizer SPF 32 terméket a kifényesedés megelőzése érdekében, mely védi és hidratálja is a bőrt.

Erősítsd a fényvédelmet!

Végre kisütött a Nap, így Te is pontosan tudod, hogy erősebb fényvédelemre van szükséged. Télen, ha olyan hidratálót használtál, ami tartalmaz fényvédőt, akkor most ideje megfontolnod, hogy a fényvédőt külön is használd. Vagy pedig keress olyan hidratálót, aminek magasabb a fényvédő faktora. A Prevention+ Daily Ultimate Protection hidratáló SPF 50 remek választás, mert hidratáló termék, magasabb SPF értékkel, ami különösen fontos, ha az ég tiszta és a hőmérséklet emelkedik.

Hámlasztás

A bőr téren fáradttá, szürkévé válhat. Valamennyire ki is szárad, még akkor is, ha szorgalmasan használtad a hidratáló krémedet. A hámlasztás elősegíti a bőr tónusának frissítését, ugyanakkor eltávolítja a télen felhalmozódott elhalt hámsejteket is. A hámlasztás ezen túl segít kordában tartani a pattanásokat is. Az Ormedic Balancing Gel Polisher gyengéd csiszoló, akár naponta használhatod, ám elég erős ahhoz, hogy bőrödet ragyogóan, simán és egységesen tartsa.

Végezz tavaszi nagytakarítást

Nem csak otthon… A tavaszi nagytakarítás a bőrápolásban is helyet kap. Ideje kidobni azokat a termékeket, melyek már több mint 6 hónapja lejártak, és ideje újakat venni helyettük. Szerezz be új lemosót, pl. az Ormedic Balancing Facial Cleanser terméket, mely ideális az érzékeny bőrökre. A tél sajnos nyomot hagy a bőrön, függetlenül attól, mennyire gondosan ápoltad. Legyél gyengéd és kíméletes hozzá, amikor beköszönt az új évszak. A Vital C Hydrating Anti Aging Serum kiváló választás a tavaszi bőrápolási programodhoz. Legfontosabb összetevője a C-vitamin, mely javítja a kollagént és elasztint vesztett bőr megjelenését. Emellett segít fényt adni a szürke bőrnek.[1] Rendszeres használatával megelőzheted az idősödés jeleit is.

Összefoglalva: Amikor évszakváltás van, legyél kíméletes a bőrödhöz. Ha egyszerre túl sok új hatóanyagot kezdesz használni, az a bőrödet sokkolhatja, ezért csak óvatosan!

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673383/