Arcroller rózsakvarcból. Tényleg használ? Vagy csak divat?

Az igazság a féldrágakő mögött

Valószínűleg láttál már te is rózsakvarc arcgörgőt az Instagramon, vagy már be is szereztél egyet. A kristályból készült arcrollerek mindenhol megjelentek, és sokat is beszélnek, írnak róluk. A jadétól a rózsakvarcig és az ametisztig ezekről a féldrágakövekről úgy tartják, hogy nagyon hasznosak a bőr számára, csökkentik a duzzanatot, javítják a tónust, a rugalmasságot.

Az biztos, hogy nagyon népszerűek, egyre több blogger használja őket. De nem csak az influencerek népszerűsítik őket – a kozmetikusok is előszeretettel vetik be kezelések során. Tehát ez azt jelenti, hogy valóban működnek? Ebben a cikkben megvizsgáljuk a rózsakvarc állítólagos előnyeit, és a cikk végére tudni fogod, hogy valóban hoznak-e változást a bőrön, a helyes használat mellett.

A rózsakvarc hatása és története

Sokan hiszik, hogy a kristályok különleges energiát fejtenek ki. Például a rózsakvarc a szeretet köve, eltávolítja a mérgező energiákat a testből és a lélekből.

A szívcsakrához köthető. Az indiaiak hite szerint a csakra a test spirituális erejét képviselő terület. A szívcsakrához kapcsolódik a szenvedély, a feltétlen szeretet és öröm. Sokan úgy gondolják, hogy a rózsakvarc használatával több szeretet lép életünkbe, és a gyógyulást is támogatja. A bőr vonatkozásában azt tartják, hogy ez a gyógyító energia jó hatással van a bőrre, mely a test legnagyobb szerve.

A rózsakvarcot és más kristályokat az ősi civilizációk már régóta használják gyógyító erejük miatt. A kínai kultúrában azért tartják őket nagyra, mert képesek ellenállni a változásnak évmilliókig, és úgy tekintenek rájuk, mint saját „szellemmel” bíró kövekre, amelyek elősegítik a gyógyulást. Nem készültek tudományos vizsgálatok, amelyek kapcsolatot tártak volna fel a kristályok, mint a rózsakvarc, és a test tényleges gyógyulása között, de az alternatív gyógyászatban, például az ayurvédikus és a kínai orvoslásban előszeretettel alkalmazzák. Akik hisznek a kristályok gyógyító tulajdonságaiban, a rózsakvarcnak tulajdonítják a legnagyobb erőt. Nem véletlenül lett hát népszerű a bőrápolásban sem.

A rózsakvarc és hatása a bőrre

Először is: nincs tudományos tanulmány annak bizonyítására, hogy a rózsakvarc arcroller használata valóban segíti-e a bőr gyógyulását, valóban kezeli-e a különféle bőrproblémákat, például a ráncokat, de anekdotikus bizonyítékok vannak arra, hogy segít enyhíteni a duzzanatokat, kis ráncokat, a fáradt megjelenést és elősegíti a rugalmasság, feszesség és tónus javulását.

A rózsakvarc roller általában kettős hengerrel készül. A nagyobb hengert az teljes arcon használjuk, a kisebb hengert pedig a szem körül, annak nyugtatására, simítására. Úgy tartják, hogy a kisebbik rollerrel csökkenthető a szem környéki duzzanatok megjelenése, ezáltal frissebb, éberebb tekintetet érhetünk el.

A rózsakvarc hűsítő hatása segíti a bőr megnyugtatását (olyan, mint egy jégkocka) és lehúzza a bőrpírt.

Végül pedig a rózsakvarc archenger potenciálisan hozzájárulhat az általános tónus és rugalmasság megjelenésének javításához, mivel a görgő forgás közben masszírozza a bőrt. (Sok bőrápolási szakértő vélekedik úgy, hogy a bőrmasszázs segítheti a rugalmasság megjelenését azáltal, hogy javítja a keringést.) Ez pedig növeli a hatóanyagok felszívódását a kezelés során. Ha szérumot viszel fel a bőrre az archengerrel, nem pedig az ujjaddal, a termékek mélyebbre jutnak. Továbbá a kristályroller segítheti az egészségesebb, ragyogóbb, feszesebb bőrképet.

Tippek a rózsakvarc roller használatához

Helyezd éjszakára a hűtőbe, és használd reggel, hogy lehúzd a duzzanatokat az arcon.

Vigyél fel egy kis adat szérumot vagy hidratáló krémet a hengerre, és masszírozd az arc közepétől kifelé, lefelé a fülek felé, lefelé az állkapocs felé, amíg teljesen szét nem oszlik. (Egyes bőrápolási szakértők azt javasolják, hogy naponta kétszer öt percig használd a rollert, termék nélküli masszázs formájában.)

A rollert úgy töltheted fel, ha kiteszed napfényre vagy holdfényre, ahol a fény közvetlenül éri. Egyesek szerint így képes a kristály megtartani az energiáját.

Naponta mosd le finoman szappannal és vízzel, hogy tisztán tartsd és ne kerüljenek vele baktériumok a bőrre.

Az eredeti cikk szerzője: Jennifer Kogon