A pakolások és maszkok evolúciója az elmúlt évszázadban

Sokan elgondolkodunk azon, vajon mi az arcmaszkok és pakolások története? Honnan származnak? És miért olyan népszerűek? Az biztos, hogy nők és a férfiak évezredek át alkalmaztak természetes összetevőket az arcon és a testen, hogy a bőr tiszta és makulátlan legyen.

Az elmúlt 100 év során azonban az arcmaszkok az egész világon a napi és heti bőrápolási program alapvető részévé váltak. A korábbi években használt összetevők nem feltétlenül voltak egészségesek, és néha olyan veszélyes összetevőket is alkalmaztak, mint az ólom és a rádium.

Az arcpakolás 100 éves története

A bőr hidratálása és frissítése

Ahogy egyre többet és többet tudtak meg a természetes összetevőkről és arról, hogy ezek milyen jótékony hatással lehetnek a bőrre, úgy indultak ugrásszerű fejlődésnek az arcmaszkok. Napjainkban több tucat különféle pakolás és maszk közül választhatunk, melyek egyedi bőrigényeket szolgálnak ki. Például sokan szenvednek száraz bőrtől, különösen télen, ezért fontos, hogy olyan maszkot találjanak, amely feltölti a bőrük nedvességtartalmát.

A maszkok széles választéka szolgál arra, hogy a bőrt belülről kifelé nedvességgel frissítse fel, és ezek lehetnek lehúzható maszkok, agyagpakolások, vagy akár több pakolás kombinációja is. Nézzük meg, hogy milyen népszerű hidratáló pakolásokat kínálunk.

I MASK Firming Transformation Mask

Ez a luxus pakolás hidratálja a bőrt és megszabadítja a fáradt megjelenéstől.

I MASK Hydrating Hydrogel Sheet Mask

Hidratáló és nyugtató maszk, mely frissít és nedvességet ad a szomjazó bőrnek belülről kifelé.

The MAX™ Masque

Népszerű hidratáló pakolás, mely segít kisimítani és finomítani a bőrt.

AGELESS Total Overnight Retinol Masque

Többfunkciós pakolás, mely revitalizál és feszesít az éjszaka során.

VITAL C Hydrating Overnight Masque

Ez az éjszakai pakolás fokozza a bőr ragyogását, és hidratálja a szomjas bőrt alvás közben.

 

Pakolások a bőr tisztításához

Napközben sok szennyeződés jut a bőrre és a bőrbe. Ezek a szennyeződések és a felesleges olajok öregítik a bőrt, eltömítik a pórusokat, és általánosságban csökkentik a bőr fényét és ragyogását. De van olyan pakolás, mely csökkenti a pattanások kialakulását.

A bőrszennyeződés eltávolításának nagyszerű módja a felületmegújító és hámlasztó pakolások használata. Jóval azelőtt, hogy a szépségmaszkok használata elterjed világszerte, Kleopátra agyagot, szamártejet és más akkori összetevőket használt, hogy megőrizze bőre szépségét. A mai napig is ugyanaz a pakolások alapelve, csak másféle hatóanyagokkal hatnak.

A pórusok kitisztítására és a felesleges zsír eltávolítására szolgáló legjobb pakolások közé tartoznak a következők:

VITAL C Hydrating Enzyme Masque

Ez a fehérítő pakolás feloldja a száraz, élettelen bőrhámot, és közben hidratál.

AGELESS Total Resurfacing Masque

Mikrohámlasztó pakolás, mely megszabadít az elhalt hámtól és ragyogást ad.

CLEAR CELL Medicated Acne Masque

Ez a gyorsan ható agyagpakolás a felesleges olaj és a szennyeződések eltávolítását célozza.

I MASK Purifying Probiotic Mask

Tápláló pakolás, mely méregtelenít, és megszabadítja a bőrt a szennyeződéstől, felesleges faggyútól.

Ránctalanítás

A ráncok, a finom vonalak, mosolyránc és más problémás helyek kezelése mindig is gondot okozott. Nem létezik varázspálca, amellyel az összeset eltüntethetjük, de számos olyan pakolás áll rendelkezésre, amelyek simítják a ráncokat és csökkentik megjelenésüket.

A lapmaszkok, gélmaszkok és más helyreállító összetevőket tartalmazó maszkok által nem csak fiatalabbnak tűnik a bőr, de a klinikailag igazoltan hatásos hidratáló és helyreállító összetevők használatával lehúzzák a bőrpírt és regenerálják a károsodott bőrt. Keresd meg a számodra legjobb pakolást, mi az alábbiakat ajánljuk:

I MASK Anti-Aging Hydrogel Sheet Mask

Ez a fiatalító maszk simítja a ráncokat és halványítja az öregségi foltokat.

ORMEDIC® Balancing Gel Masque

Ultragyengéd pakolás, mely nyugtatja és frissíti a bőrt sokféle hatóanyagával.

IMAGE MD® Restoring Masque

Ez a helyreállító pakolás minimalizálja a bőrpírt és az elváltozásokat.

IMAGE MD Restoring Overnight Retinol Masque

Éjszakai pakolás, a felszíni és a mélyebb ráncok megjelenésének javítására.

Következtetés

Bár a történelem során számos megkérdőjelezhető összetevőt használtak az arcmaszkokban, napjainkban a pakolások és maszkok a bőrápolási program részét jelentik. Az elmúlt évszázadban a pakolásokban használt számos összetevő, mint például az eukaliptuszlevél-olaj, a gyümölcskivonatok és a rózsavíz, ma is a modern maszkok népszerű hatóanyagaként ismert.

Bőröd nedvességtartalmát belülről is töltheted, megcélozhatod a ráncokat, vagy hámlaszthatsz egy gyengéd lehúzható maszkkal. Függetlenül bőrtípustól vagy problémától, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő pakolást.