A koreai bőrápolás, hogy a bőröd olyan legyen, mint az üveg

Anyukánk sokunknak azt tanította, hogy a legjobb bőrápolás a legegyszerűbb.  Azaz lemostuk a bőrt, tonizáltuk és hidratáltuk. Ennyi volt. De a horizont kiszélesedett, és mára már rengeteg módszerrel lehet kísérletezni a különböző célokhoz.

A koreai „coating” (azaz bevonatolás) módszer nagyon felkapott, mert a végeredménye a csiszolt, hibátlan, porcelánszerű megjelenés. Szerintünk muszáj kipróbálnod. Lehet, hogy annyira megszereted, hogy végleg búcsút mondasz a hagyományos európai bőrápolás módszereknek.

Maradj velünk és tudd meg, hogy a koreai „coating” hogyan biztosítja az üvegszerű bőrt.

De mit is jelent a koreai „coating”?

Egy olyan módszert takar, ahol pakolásokat viszel fel egymásra a bőrön. Tulajdonképpen a „multi-maszkolás” továbbfejlesztése, amikor a bőr különböző részeire különböző pakolásokat használunk.

De ahelyett, hogy mondjuk a T-zónát céloznád meg egy maszkkal, a szem alatti területet pedig egy másik maszkkal, egymásra rétegezi a különféle maszkokat, „bevonatokat” képez, hogy a maszkok felerősítsék egymás hatását.

 

Néhány tipp a maszkok rétegezéséhez

A koreai „coating” módszer első lépéseként a maszkok (akár 3-féle) előtt hámlasztást végzünk.

Egyszerű, de trükkös? Először is a pakolásokat ecsettel visszük fel. Sokkal higiénikusabb és egyszerűbb.

Másodszor, a legelején alaposan le kell tisztítani a bőrt, mint máskor is.

Utána pedig az alábbiakat kövesd:

  1. lépés: Vigyél fel egy hámlasztó pakolást

Ha még újak a számodra a hámlasztó pakolások, akkor javasoljuk, hogy kezdd az AGELESS masque termékkel. Alfa- és béta-hidroxisavakat tartalmaz, amelyek mikrokristályokkal kombinálva gyengéden dörzsölik az arcot, és segítenek eltávolítani az elhalt bőrt, elősegítve a bőr ragyogását és egyenletes tónusát.

Ha egy jól bevált, univerzális megoldást keresel, a Vital C hydrating enzyme masque a legjobb. A C-vitamin és a gyümölcsenzimes hámlasztó anyagok keveréke együtt eltávolítja a lerakódásokat és hidratálja az arcot, miközben ragyogóbbá teszi a bőrképet, és egyenletesebb tónust biztosít.

  1. lépés: Mosd le

Ha a pakolás elvégezte a munkáját, ideje lemosni. Beiktathatsz extra lépéseket is, ha szeretnél. Ha például a bőröd a hámlasztás után kívánja, vigyél fel hidratálót.

  1. lépés: Célzott kezelés

Itt kezdődik a móka! Ha az arcodat előkészítetted a pakolásokra, maszkokra, vigyél fel egyet vagy kettőt, melyek az adott bőrszükségletet kezelik. Néhány ötlet:

Ha pattanást kezelsz, a CLEAR CELL medicated acne masque fog segíteni. Szalicilsavat, glikolsavat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a zsírosságot és a lerakódást, valamint a bőrpírt és az irritációt. Megpróbálhatod az I MASK purifying probiotic mask pakolást is, mely joghurt-alapú probiotikumokkal segít kezelni az aknét, ekcémát, bőrproblémákat.

Az idősödés ellen a hidratáló I MASK firming transformation masque tökéletes választást. Segít nyugtatni a bőrt, javítja feszességét és textúráját. A the MAX masque növényi őssejtekkel csökkenti a ráncokat, és feszesíti, liftingeli a bőrt.

A bőr helyreállítására próbáld ki az ORMEDIC balancing gel masque terméket, mely kiválóan frissíti a száraz, kimerült bőrt. Az aloe vera, a japán kígyószakáll kivonat és a fügekaktuszvíz szintén segít a környezeti károk enyhítésében. De megpróbálhatod az IMAGE MD restoring masque pakolást, mely aloét, uborkát, hegyi árnikát alkalmaz a bőrpír és irritáció enyhítésére.

  1. lépés: Zárd a bőrbe a hatóanyagokat

Legvégül egy vastag pakolással zárd el. Ehhez használhatsz egy éjszakai pakolást. Igen, éjszakára találták ki őket, de szerintem tökéletesek a koreai „coating” céljára is.

Ha hidratálnál, fehérítenél, a Vital C hydrating overnight masque nagyon jó kezdet. Külön bónusz, hogy finom narancsillattal zárhatod a pakolásaidat.

Idősödés esetén próbáld ki az IMAGE restoring overnight retinol masque pakolást. Peptideket, kollagént és természetesen retinolt tartalmaz, amelyek segítenek javítani a bőr rugalmasságát, miközben csökkentik a ráncok és finom vonalak megjelenését.

Végül pedig, ha nem szeretnél még éjszakai krémet is felvinni, zárd a bevonatolást egy lapmaszkkal. Az I MASK hydrating hydrogel sheet mask lapmaszk peptideket, antioxidánsokat alkalmaz a bőr ragyogásáért, az I MASK anti-aging hydrogel sheet mask lapmaszk pedig fiatalít.

Tényleg hatásos a koreai „coating” bőrápolás?

A bevonatok alkalmazása mögött álló módszer nagyon egyszerű: minél jobban kezeled a bőrt, annál ragyogóbb és egészségesebb lesz. A hámlasztás, a célzott problémakezelés, a bőr ápolása mind olyan erős megoldások, melyeket évtizedek óta alkalmazunk. A bevonatolás tulajdonképpen ezeket mind egyszerre használja. Ha lúd, legyen kövér, igaz?

És a puding próbája az evés. Nézd csak meg a hibátlan koreai arcokat, melyek a nyugati világot a módszer kipróbálására ösztönzik.

De persze ne feledd: ne ess túlzásba! Mint minden bőrápolási programnál, itt is igaz, hogy a jóból is megárt a sok. Ha túl sok pakolást rétegezel, ha nem a megfelelő termékeket használod, vagy figyelmen kívül hagyod az alkalmazási utasításokat, irritációt okozhat, ezért légy óvatos. Ennek ellenére azt gondolom, hogy értem, miért olyan népszerű ez a módszer. A különbség érezhető, és ha rendszeresen csinálod, látható is lesz. Próbáld ki!