Vissza az iskolába extra: hogyan szabaduljunk meg a pattanásoktól?

Forrás: IMAGE Skincare

Néha úgy érezheted, a pattanásoktól nem tudsz megszabadulni, teljesen mindegy, hány éves vagy. Akár a stressz okozza, akár tinédzserkori pattanásokról van szó, mindig idegesítő, ha szembe kell nézned velük. De ne aggódj! Mi elmondjuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük, hogyan tudod egyszerűen a bőrápolásodba építeni azokat a lépéséket, melyekkel bőröd sima, friss és tiszta lesz.

A pattanások oka

Nem meglepő, hogy az iskolába való visszatérés együtt jár a pattanásokkal, hiszen az iskolai feladatok által jelentett stressz súlyosbíthatja azokat. [1] A felnőttek számára a stressz szintén okozhat pattanásokat, függetlenül attól, hogy az szakmai vagy személyes okokból származik-e.

A pattanások kiváltó oka a túlzott faggyútermelés, amely az elhalt hámsejtekkel együtt eltömíti a pórusokat, vagy a szőrtüszőket, amelyek ezután megfertőződhetnek a bőr felszínén élő baktériumokkal. A gyulladástól lesz a pattanás piros és duzzadt, és akár napokig, hetekig is elhúzódik a gyógyulás, ha nem használsz semmit.

Az általános megoldások pattanás kezelésére

A béta-hidroxisavak és az alfa-hidroxisavak felgyorsítják a pattanások gyógyulását. Tisztítják a pórusokat, és megszabadítanak az elhalt bőrsejtektől. Megelőzik az új pattanások kialakulását, és a pórusok eltömődését. Ha a meglévő pattanásokra használod, a savak gyulladásgátlóként hatva nyugtatják azokat. [2]

Anyukáknak

A szalicilsav az egyik legnépszerűbb vény nélkül kapható hatóanyag, amely csökkenti a pattanások megjelenését. Ez egy béta-hidroxisav, amit beszerezhetsz lemosó vagy helyi kezelés formájában is. Az Image Skincare CLEAR CELL Salicylic Gel Cleanser lemosója habzó formulájával kíméletesen szabadít meg a felesleges faggyútól, és közben a bőr természetes lipidjeit nem zavarja meg. Kiváló választás anyukák számára, akiknél megjelennek pattanások, de hidratálni is kell a bőrt. Használata után a bőr nem húzódik és nem száraz. A lemosó után használd a VITAL C Anti-Aging Serum terméket. Ez a szérum hidratál és öregedésgátló hatása is van. Ideális az érettebb bőr számára, ahol több hidratálásra van szükség, mint a tiniknél, és a termék láthatóan harcol a ráncok, az öregedés jelei ellen. Továbbá véd a környezeti károk ellen. Utoljára pedig vidd fel a Prevention+ Daily Matte Moisturizer with SPF 32+ terméket, hogy védd bőrödet a napkár ellen. Ezek a termékek tökéletes kombinációban ápolják az idősebb, de pattanásokra hajlamos bőrt.

Tinédzsereknek

A fiatalabbak között sokkal gyakoribb, hogy a pattanás elleni termék már a bőrápolási rutin része, mivel az ő bőrük hajlamosabb a zsírosodásra, az iskola okozta stressz, és más életproblémák miatt. Az Image Skincare CLEAR CELL Medicated Acne Lotion terméke az egyik legjobb választás. Erős termék, mely segíthet minimalizálni a különféle elváltozások, például mitesszerek, komedók és gyulladt pattanások megjelenését. Tisztítja a pórusokat, megelőzi a pattanások kialakulásához szükséges állapotok kialakulását. Ez után használd pl. a CLEAR CELL Mattifying Moisturizer for Oily Skin mattosítót. Ez a hidratáló kiegyensúlyozza a faggyút, miközben a bőrt mattá teszi. Az erősebb termékek mellett mindig fontos, hogy hidratálj is, mert kiszáríthatják a bőrödet. Ha túl száraz a bőr, több faggyút termel, és ezzel együtt jár a több pattanás.

Összefoglalva: Az iskolai kezdés nem kell, hogy olyan stresszes legyen, mint máskor, főleg ha megfelelő a bőrápolási rutin, amely segít megelőzni és kezelni a pattanásokat. Akár fiatalabb, akár idősebb vagy, ezek a termékek csodát tesznek, ha rendszeresen és kitartóan, naponta használod őket.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5722010/

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3366450/