6 veszélyes fényvédő használati hiba

Egyre gyakoribb a bőrrák, ha a fényvédőkről beszélünk érdemes naprakész információkkal rendelkezned.
Védd magad, kerüld el a leggyakoribb hibákat, amelyeket a fényvédelemmel kapcsolatosan esetleg elkövetsz.

1. Nincsen szükségem fényvédőre, mert a D-vitamin viszont kell

Igaz. A D-vitamin alapvetően fontos. Szükséges a kálcium felszívódásához és segíti a csontok növekedését. De már azzal is elegendő D- vitamint szerzel, ha csak napi 10-15 percet tartózkodsz a napon. Nem éri meg kihagyni a napvédőt, mert a legtöbben amúgy sem visznek fel elegendőt a bőrre, így termelődik a D-vitamin.

2. Elég, ha reggel egyszer felviszem a fényvédőt

Ha reggel felkened a napvédőt, az nem fog egész napon át védeni. Ha úszol, sportolsz, vagy ha egyszerűen a szabadban tartózkodsz, a fényvédőt kétóránként újra fel kell vinned a bőrre.

3. Nem kell naptej, mert az én bőröm barna

A bőrrák kockázata kisebb azoknál, akiknek a bőre több pigmentet tartalmaz, ugyanakkor ez nem jelent teljes immunitást. Igazából a bőrrák náluk még veszélyesebb is lehet, mert a sötétebb bőrök esetében sokszor túl későn diagnosztizálják a betegséget.

4. Az alapszínem megvéd

A barna szín a szervezetnek az ibolyántúli sugárzásra adott válaszreakciója. Annak a jele, hogy a károsodás már bekövetkezett, nem védi a bőrödet a további károktól.

5. Csak az arcomat kell védeni

Sokan csak az arcukra visznek fel fényvédőt, hogy a korai öregedést így akadályozzák meg. Ez egy nagyon jó szokás, ám a bőrrák a bőrön bárhol megjelenhet. Nem szabad kihagyni a nyakat, karokat, lábakat, lábfejet.

6. Egész nap a lakésban leszek

Az ablakok az intenzívebb UV sugarakat valóban blokkolják, ám még így is átjut az üvegen elegendő sugár, mely károsodást okozhat. Jó és könnyű megoldás, ha a napi hidratálót lecseréled a PREVENTION + Daily Hydrating Moisturizer termékre, melynek fényvédelme SPF 30.