5 módszer arra, hogyan méregtelenítsd a bőrödet

Az év eleji méregtelenítés nagy divat. Sokan ezzel indítják be a fogyást, vagy állítják vissza szervezetüket a több hetes evés-ivás után. De a méregtelenítés nem csak a testnek tesz jót – a jó hír az, hogy a bőrnek is fantasztikus! Nem csak az a fontos, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem az is, hogy a lerakódott toxinokat onnan kivezessük. A detox kezelések nem csak tisztítják a bőrt, de az általános egészségi állapotnak is jó alapot adnak.

Íme az 5 módszer a bőr méregtelenítésére, a friss megjelenés biztosítására.

1. Igyál sok vizet!

 

 

A bőséges vízfogyasztás a bőr tisztításának egyik kulcsfontosságú lépése. Ez a bőr hidratáltság növelésének és a toxinok kivezetésének egyik legkönnyebb eszköze. Tudományos kutatások szerint átlagosan napi három liter kellene, hogy legyen a vízbevitelünk. Turbózd fel a vizet, adj hozzá pár cseppnyi folyékony klorofillt. Ezzel hatékonyabbá teszed az oxigénszállítást a szervezetben, amitől aztán frissebbnek érzed magad és frissebbnek is látszol majd.

 

 

 

 

2. Az vagy, amit megeszel.

 

 

Az elfogyasztott étel megválogatása a méregtelenítés másik könnyű módszere. Ne egyél olyan ételeket, melyektől pang a bőr – például fűszeres ételek, alkohol, koffein, finomított cukor -, így elkerülheted a toxinok felhalmozódását. Ez persze nem azt jelenti, hogy néha-néha nem ehetsz a kedvenc egészségtelen fogásodból; arra figyelj, hogy mi az, ami rendszeresen bekerül a szervezetedbe.
Mi a 80/20-as általános szabályt tartjuk helyesnek.

 

 

 

 

3. Vértezd fel magad probiotikumokkal!

 

 

A probiotikumok étkezésbe iktatásáról bebizonyították, hogy kívülről és belülről is méregtelenítő hatást gyakorol. A probiotikumoknak hála a belek mozgása rendszeressé válik, és támogatják az erős immunrendszert. Ezek a kulcsfontosságú összetevők fő szerephez jutnak, ha a toxinmentes bőr a tét. Többek között probiotikumokat tartalmaz a joghurt, a tej, a fekete csoki, a savanyúság és az olívabogyó.

 

 

 

 

 

4. Szépülj a kádban!

 

 

Mindösszesen néhány összetevőt kell a fürdővízbe keverned, olyan hatóanyagokat, melyek méregtelenítenek és tisztítják a pórusokat. A toxinok, a különböző organizmusok és a szappanmaradványok elpusztításának elősegítésére adj a fürdővízhez két csésze Epsom-sót (keserűsót) és negyed csészényi szódabikarbónát. A méregtelenítő hatás mellett ezek az összetevők nyugtatják az irritált bőrt, és emelik a magnéziumszintet.
Még fokozhatod a hatást, ha a kedvenc illóolajodból is csepegtetsz a vízbe.

 

 

 

 

5. Izzadj!

 

 

Naponta legalább 30 percnyi edzéssel nagyszerűen karban tarthatod bőrödet és testedet. A toxinok kiizzadása igen könnyű módja annak, hogyan tisztítsd teljesen természetes módon a bőrödet. A mozgás emellett csökkenti a stresszt, ami visszahat a bőrre is, javítja annak állapotát. Ne felejtsd el edzést után kímélő lemosóval megtisztítani arcodat, amely eltávolítja a szennyeződést és a faggyút, és egyensúlyban tartja a bőr érzékeny pH-ját.