A Vital C termékcsalád rejtett gyöngyszemei

Az Image Skincare egyik legnépszerűbb családja, a VITAL C díjnyertes termékcsalád rendkívüli mértékben képes javítani a bőr megjelenését. A bevált, tudományosan is igazoltan hatásos C-vitamin segítségével ez a kollekció segít fehéríteni a bőrt, csökkenteni az öregedés jeleinek megjelenését, ugyanakkor mélyen hidratál. Tökéletes a hideg és kemény télen is, amikor a bőrödnek több törődésre van szüksége.

Lehet, hogy már ki is próbáltad a legkeresettebb VITAL C hidratáló antioxidáns ACE szérumunkat (és ha még nem tetted meg, akkor nagyon ajánljuk), de ezúttal ennek a kollekciónak a többi gyöngsyzemére szeretnénk koncentrálni: a VITAL C Hydrating Repair Crème, VITAL C Hydrating Facial Oil, the VITAL C Hydrating Overnight Masque, and The VITAL C Hydrating Intense Moisturizer termékekre. Ezen termékek mindegyike külön-külön is hasznos az intenzív hidratálás céljára, hogy a bőr ragyogóan szép legyen. Átfogó bőrápolási programban együtt használva azonban segíthetnek abban, hogy a lehető legszebb, legragyogóbb és leghidratáltabb legyen a bőröd.

Először is beszéljünk a C-vitaminról, amely a VITAL C bőrápolási termékek sorozatának főszereplője, ha úgy tetszik. A C-vitaminnak többféle hatása van a bőrön alkalmazva. Talán a legfontosabb hatása az, hogy hozzájárul a kollagénben szegény bőr feszességének visszaállításához, ami segít minimalizálni az öregedés jeleinek megjelenését, mint például a ráncokat és a finom vonalakat. [1] A kollagén a bőrben található természetes fehérje, amely szilárdan tartja azt. A C-vitamin javítja a bőr feszességét és rugalmasságát. [2] De ez még nem minden. Ezenkívül egyenletessé teszi a bőrt azáltal, hogy csökkenti és minimalizálja az öregedés, a napsugárzás hatásait, az aknés hegeket stb. [3] Így a C-vitamin segít a bőrnek visszanyerni a ragyogását és a rugalmasságát.

VITAL C Hydrating Repair Crème

A VITAL C hidratáló regeneráló krém a vitaminok, a ceramidok és a hialuronsav keverékének köszönhetően képes a bőr szomjának oltására és az optimális hidratálásra. Amint már bizonyára tudod, a C-vitamin segít csökkenteni az öregedés jeleit és a pigmentfoltokat is. De ebben a krémben nem csak C-vitamint találsz. A ceramidok és a hialuronsav mélyen hidratálnak, ezzel tovább lágyítják a ráncok megjelenését. A ceramidok segítenek a bőrbarrier helyreállításában, hogy a bőr erősebbé váljon, és kevésbé legyen érzékeny a külső irritáló hatásokra (ha érzékeny a bőröd, a ceramidok igen hasznosak lehetnek). [4] A hialuronsav egy másik hidratáló összetevő, amely arról ismert, hogy képes a tömegének 1000-szeresét víz formájában megtartani. [5] A hialuronsav elősegíti a bőr vízvisszatartását, így hidratált és telt marad. [6] És amint azt tudjuk, minél hidratáltabb a bőr, annál kevésbé látszanak a ráncok.

VITAL C Hydrating Facial Oil

Az extra hidratáláshoz használd a VITAL C hidratáló arcolajat. Nagyszerűen kiegészíti a mindennapi bőrápolást. Használhatod reggel és este is, mint utolsó lépést a bőr fényének és nedvességének megőrzésére. Javasoljuk, hogy a fényvédő előtt ez legyen az utolsó felvitt termék. A teljes arcodra egy cseppentőnyit vigyél fel a lemosás és a szérum(ok) és a VITAL C Repair Crème vagy a Hydrating Intense Moisturizer után. Az olaj kifejezetten hasznos a durva teleken is, amikor a levegő hideg és száraz. A bőr a beltéri mesterséges fűtés hatására is ki tud száradni, pl. otthon vagy a munkahelyen. Az olajban találsz argánolajat, homoktövis és szőlőmag olajat. Az argánolaj hihetetlen nyugtató, hidratáló és fiatalító hatást képes kifejteni. [7] A szőlőmagolaj antioxidáns (az antioxidánsok hasznosak a szabad gyökök elleni küzdelemben, amelyek károsítják a bőr sejtjeit és felgyorsítják a bőr öregedését) [8], valamint ígéretesnek mutatkozik a bőröregedés látható jeleinek minimalizálásában. A homoktövis olaja a hiperpigmentáció megjelenésének javításában lehet hasznos (ezáltal a bőr tónusának kiegyenlítésében), sőt a pattanások megjelenésének javításában is. [10] Ezek az olajok együttesen javíthatják a bőr általános megjelenését és támogatják a bőr egészségét.

VITAL C Hydrating Overnight Masque

Ez a pakolás tetrahexildecil-aszkorbátot, a C-vitamin rendkívül stabil formáját tartalmazza. Vizsgálatok kimutatták, hogy legalább 12 hét rendszeres használatával ez a C-vitamin-forma „jelentősen” lágyíthatja a ráncokat. Az éjszakai pakolásokat általában azért ajánlják, mert alvás közben fejtik ki hatásukat, akkor, amikor a bőr saját magát regenerálja. [12] Az alvás hatásával kombinálva a tetrahexildecil-aszkorbát mélyen táplál és ápol, főleg ha rendszeresen használod a pakolást. Váljon szokásoddá, hogy ez a pakolás része az éjszakai bőrápolásodnak.

VITAL C Hydrating Intense Moisturizer

Maximalizáld a hidratálást a VITAL C intenzív hidratáló termékével. Ez a termék a megoldás a különösen a száraz és téli időben kiszáradó, megviselt bőr számára. Megint csak találsz benne C-vitamint, ami javítja a bőr általános rugalmasságát. Sheavajat is tartalmaz. A sheavaj ígéretesen erősíti a bőr barrierét. [13] Egy másik összetevője, az olívaolaj pedig revitalizál és hidratál is. Továbbá ígéretes lehet azért is, mert pozitív hatást gyakorol a bőr öregedésének jeleinek minimalizálására. [14] Ezek a kulcsfontosságú összetevők nagyszerűen együttműködnek a VITAL C Hydrating Intense Moisturizer termékünkben.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5801391/

[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2778417/

[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2778417/

[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/

[8] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3299230/

[9] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/

[10] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6589177/

[11] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11896774/

[12] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6777699/

[13] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/

Az eredeti cikk szerzője: Jennifer Kogon