10 újévi fogadalom a bőröd egészségéért

Közeleg az újév, és vele együtt jönnek az újévi fogadalmaink is. Milyen könnyű megtervezni azokat a változásokat a bőrápolási programodban, melyeket szeretnél, de könnyű feladni őket, különösen akkor, ha időhiányban szenvedsz, vagy az élet más feladatai fontosabbá válnak.

De az újév nagyon jó az új kezdéshez, az új rutinokhoz! Egy kis erőfeszítéssel a bőröd is hálás lesz érte. Számos módja van annak, hogy javítsd a bőr általános egészségi állapotát az alábbi egyszerű újévi bőrápolási fogadalmakkal!

  1. Előzd meg a napkárokat

Mindegy, hogy az év melyik szakában vagy, a napsugarak, az UVA és az UVB sugarak károsítják a bőrt. Idővel ezek a károk foltokat, szeplőt, idős megjelenést okoznak. Van olyan hidratáló, mely már fényvédőt is tartalmaz, de a külön fényvédő termék alkalmazása is megfelelő lehet. Keress SPF 30-as vagy 50-es faktorú terméket.

Minden, az Image szakértők által összeállított programnak része az SPF 32 vagy SPF 50 fényvédelem. Ennyire fontos! Választhatsz egyedi bőrápolási problémák közül, beleértve a feszesség elvesztését, a zsíros bőrt, a pattanásokat, a finom vonalakat és ráncokat, a környezeti stresszt vagy a sötét foltokat és az egyenetlen tónust, mindegyiknek része lesz a fényvédelem.

  1. Igyál elegendő vizet

Az elengedő vízfogyasztás által biztosított hidratáció nagyon fontos a fogadalmak között. Próbálj meg naponta 8 pohárnyi vizet meginni minimum, de ha ennél több sikerül, még jobb. A belső hidratáltság kívül is meg fog mutatkozni: ragyogóbb és tisztább lesz a bőr, kevésbé duzzad meg a szemkörnyék, feszesebb lesz bőr az orcákon és a nyakon. Ha még hangsúlyosabbá tennéd a hidratálást, a víz mellett idd meg a napi YANA adagodat is.

  1. Ne feledkezz meg a hidratáló krémről

A vízivás segít belülről kifelé hidratálni a testedet, de a hidratálókrém közvetlenül bőrre történő felvitele is nagyszerű kiegészítője a hidratálási programodnak. Ha bőr hidratált, akkor még a pattanások, mitesszerek, finom vonalak és ráncok megjelenése is csökken, és a bőr kiegyensúlyozottabb, egészségesebb állapotba kerül. A legismertebb hidratálók az aloe vera, a hialuronsav és a szkvalán. Minden programnak része a hidratáló krém, a bőrprobléma függvényében más és más termék. Például a Dark Spots & Uneven Tone szett az ILUMA intenzív fehérítő krémet tartalmazza, egy növényi hatóanyaggal ápoló hidratáló krémet, amely fokozza a ragyogást és a bőr tisztaságát, míg a Fine Lines & Wrinkles szett az AGELESS teljes helyreállító krémjét tartalmazza, amely glikolsavval és retinollal csökkenti a ráncokat és simítja a bőrt.

  1. Ápold az ajkaidat is

Az arcbőr ápolása nagyszerű fogadalom, de sokan elhanyagoljuk az ajkakat is. A száraz, cserepes ajkakat kezelni kell, mert vérezni fognak és véglegesen károsodhat a bőr. Egy gazdag hidratáló balzsam rendszeres használata az ajkakon az egész arc megjelenésére jótékony hatást gyakorol.

  1. Minden nap mosd le az arcodat

A legfontosabb fogadalmad legyen az, hogy minden nap időt fogsz áldozni arra, hogy alaposan megtisztítsd az arcodat. Ha semmi mást nem tartasz be, a napi kétszeri tisztítás legyen a legfontosabb prioritás. Reggel azért tisztítsd meg az arcodat, hogy eltávolítsd az alvás közben a felszínre került szennyeződéseket, este pedig azért, hogy lemosd a sminket és egyéb szennyeződéseket, amelyek a nap folyamán rakódtak le a bőrre.

  1. Hetente egyszer tegyél fel egy pakolást, maszkot

A napi hidratálás igen fontos, de próbálj meg egy heti rendszerességű fogadalmat is betartani. A hidratáló pakolások és maszkok nagyszerűen kiegészítik az általános bőrápolási programot, és nagyon sokat segíthetnek a sérült bőr helyreállításában, sokkal egyenletesebb arcbőrt biztosítanak. Rengeteg maszk közül választhatsz, melyek különféle problémát céloznak meg, például az agyagmaszkok összehúzzák a pórusokat, a hidrogél maszkok pedig csökkentik a ráncokat.

  1. Találj rá kedvenc hámlasztó termékedre.

A hámlasztás kiváló módja annak, hogy megszabadulj a felgyülemlett felszíni szennyeződésektől és elhalt hámsejtektől. Nem kell erősen dörzsölő bőrradírt használnod ahhoz, hogy jó eredményeket érj el a hámlasztóval, és azonnal puhábbá válik a bőröd. A hámlasztást összekötheted a heti pakolásoddal, de találhatsz napi használatra alkalmas, kíméletes terméket is.

  1. Éjszakára soha ne hagyd magadon a sminket

Ha egész éjszakán át a bőrön marad a smink, az pusztítást végez azáltal, hogy a pórusokat eltömítő szennyeződéseket a pórusokba és a bőrfelszínbe zárja. Ez pedig mitesszereket, komedókat, aknét, más problémákat okozhat, melyekkel hidd el, hogy nem akarsz küzdeni. Nem számít, mennyire vagy fárad, minden este tudatosan szánj 5 vagy 10 percet arra, hogy megtisztítsd a bőrödet lefekvés előtt.

  1. Aludj eleget

Gyakran figyelmen kívül hagyják a rossz bőrminőség egyik okaként azt, ha valaki keveset alszik – pedig bedagadnak miatta a szemek, és sok ránc megjelenését is okozhatja. Minden éjszaka igyekezz eleget aludni. Nyilván nem mindig lesz rá lehetőséged, de törekedj rá, mert nem csak a bőrödnek, de egészségednek is jót teszel vele.

  1. Egész évben kitartóan kövesd a programodat

A következetesség és kitartás lesz a legnagyobb kihívás, különösen akkor, ha a bőrápolási programod mellett egész évre elkötelezed magad. Több hét is el fog telni, mire látni fogod a változást a bőrödön, de ha követed, meg fog térülni az energiád. Érthető, hogy azonnali eredményeket akarsz látni, és van, akinél rögtön észrevehetően puhább és simább lesz a bőr, de az abszolút legjobb eredmény elérése érdekében a program hosszú távú követése a legjobb megoldás.

Akár egy vagy két fogadalmat választasz ki, és tartasz be, akár mind a tízet, akkor is pozitívan fog változni a bőröd egészsége és az arcod megjelenése. Látni fogod, hogyan csökkennek a ráncaid, a pattanásaid.

A fogadalmak megtétele a könnyebb rész, de betartásukhoz bármely életkorban sok erőfeszítés szükséges. Ha egész évben követed a számodra megfelelő bőrápolási rutint, fantasztikus változásoknak lehetsz tanúja. Boldog új évet kívánunk!